Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16.01.2014. u 12:00

Zašto stati na Imunološkom zavodu kada je cijela zemlja toliko zaglavljena u prošlosti da je možemo proglasiti muzejskim primjerkom države u tranziciji.

Davorin Gajnik, bivši direktor Imunološkog zavoda, čiji stečaj ovih dana puni novinske stupce, otvorio je dušu Globusu i rekao da zavod nakon godina nebrige vrijedi „minus 60 milijuna kuna??. U zavodu se, misli Gajnik, može otvoriti još jedino muzej farmaceutike, s time da ne treba donijeti previše eksponata jer su već unutra, poput 50 godina starog uređaja za sterilizaciju i drugih na kojima bi im pozavidio još samo Louis Pasteur. Zašto stati na Imunološkom zavodu kada je cijela zemlja toliko zaglavljena u prošlosti da je možemo proglasiti muzejskim primjerkom države u tranziciji.

Strategija se, umjesto dva mjeseca, piše dvije godine

Vesna Pusić, ministrica vanjskih poslova, pohvalila se da ćemo uskoro dobiti dugoočekivanu strategiju industrijske proizvodnje iz laboratorija Ivana Vrdoljaka. Umjesto što se kiti tuđim perjem iz Ministarstva gospodarstva, bilo bi bolje da odgovori što je s također dugoočekivanom strategijom nacionalne sigurnosti, strateškim dokumentom koji definira okvir postavljanja Hrvatske u svijetu. Za deset dana navršit će se dvije godine otkako je Vlada donijela odluku da MVP izradi tu strategiju u roku od dva mjeseca, ali ona do danas, piše Novi list, nije napisana. Ministrica Pusić je u jednom intervjuu iz 2012. najavila da će nacrt strategije dati na raspravu do Božića. Ali koje godine?

I zaposlenici države čekaju u redu na svoje plaće

Slavko Linić, ministar financija Republike Hrvatske, hvali se da je uveo red u financijski sustav. Doista, neki zaposlenici države koji su svoj osobni dohodak primali petog u mjesecu već danima čekaju u redu na svoje plaće koje debelo kasne.

Ured za dobrodošlicu spreman primiti i pčele iz Kanade

Ivana Perkušić, voditeljica Ureda za dobrodošlicu, državne službe neobična naziva, pregrmjela je nimalo ugodnu dobrodošlicu koju su joj priredili zločesti novinari. Štoviše, uspjela je efektno uzvratiti udarac novinaru Slobodne koji joj se lažno predstavio kao povratnik iz Kanade koji se želi vratiti u domovinu sa svojim pčelama. Novinar željan dobre priče morao je na kraju priznati da je od Ivane Perkušić u najkraćem roku dobio sve informacije nužne za uvoz i prijevoz pčela iz Kanade u Hrvatsku.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?