Kolumna

Prepisanom knjigom do statusa redovnog profesora

Prepisanom knjigom do statusa redovnog profesora
12.03.2010.
u 18:00
Damir Aviani, profesor na splitskom Pravnom fakultetu, u najboljoj maniri Ante Đapića prepisao je rad svog mentora, pokojnog Ive Borkovića, javlja tjednik Vrime.
Pogledaj originalni članak

Tragovima Ante Đapića
Suočen s optužbama za plagijat, Aviani je pismeno priznao prepisivačinu, dodavši da će 'svaka kazna biti opravdana'. Plagijat udžbenika Prekršajno pravo Avianiju je umjesto kazne donio promociju u status redovnog profesora jer je dekan Boris Buklijaš zaključio kako 'verbalno priznanje nije dovoljan dokaz'. Bit će da ja ne razumijem pravo.

Jura želi biti Vakula: Ozmec zabrinut zbog olujnog vjetra i blesimetra
Jura Ozmec, sportski komentator HTV-a, zabrinuto nas je pri kraju Dnevnika upozorio na 'jučerašnju snježnu oluju i vjetar'. A problem nije bio u vjetru nego u Jurinu blesimetru.

Povlaštene mirovine: Ukinimo status doživotnih bivših zastupnika
Anto Đapić mogao bi ostati lakši za oko tisuću i pol kuna mjesečno ako se prihvati prijedlog da se povlaštene mirovine smanje petnaest posto. Umirovljeni političar koji je jedva prešao pedesetu nije i najmlađi saborski penzioner jer Željko Pavlic ima tek 47 godina. Umjesto da se povlaštene mirovine od 9300 kuna samo štipnu, treba razmisliti da se isplaćuju jedan mandat, četiri godine, a potom – ajmo, braco, među obične smrtnike.

Osječka gripa: Dobroćudna bolest idealna za otvaranje bolovanja
Darko Milinović, ministar zdravstva, još se nije očitovao o pojavi 'osječke gripe'. Prve žrtve ove neobične epidemije su Zvonimir Pavelić i Adrijan Farkaš, bivši direktori osječkog komunalnog poduzeća Ukop. Koliko je zasad poznato, bolest je izazvana otkazom, a manifestira se otvaranjem bolovanja kako bi otkazni rok trajao vječno. Nepoznata je boleština prema prvim uvidima ipak dobroćudna jer bolesnicima omogućava da sviraju bubnjeve na koncertima (Pavelić) i vode sjednice političkih tijela (Farkaš), pa promatrači poput osječkog gradonačelnika Krešimira Bubala misle da su oboljeli toliko jaki da 'mogu konju rep iščupati'.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BA
baltazar
20:49 12.03.2010.

Što ? Zašto ?