Potpisan ugovor između Ine i MOL-a

30.01.2009.
u 15:18
Pogledaj originalni članak

Danas potpisane izmjene i dopune ugovora o međusobnim odnosima Ine i MOL-a između hrvatske Vlade i mađarske naftne kompanije predviđaju i cijeli niz kadrovskih promjena u vrhu Ine. O konkretnim imenima za potpisivanja nije bilo riječi.

Umjesto toga, ministar gospodarstva Damir Polančec poručuje da se potpisanim ugovorom stječu uvjeti za novu upravljačku strukturu, a konkretna se imena mogu očekivati za najviše dva mjeseca nakon što se održi skupština dioničara te kompanije.


Video: Sanela Majdandžić

No jedno je sigurno - ugovor definira da mjesto predsjednika uprave Ine definitivno pripada mađarskoj strani, što znači da će sadašnji predsjednik uprave Tomislav Dragičević odstupiti sa svoje funkcije. Njega bi, prema špekulacijama u javnosti, trebao zamijeniti Laszlo Gabor, sadašnji član uprave.

Hrvatskoj, pak, strani ugovor ostavlja mogućnost imenovanja predsjednika nadzornog odbora te izvršnog direktora Ine, a o čijim će imenima, kao i samim potankostima danas potpisanog ugovora javnost biti naknadno obaviještena, poručio je Damir Polančec.

Uz navedeni i redefinirani dioničarski ugovor potpisani su i ugovori o plinskom poslovanju te kupoprodaji 100-postotnoga poslovnog udjela u skladištu plina Okoli.

- Prije pet godina uspostavljena suradnja Ine i MOL-a sada bi trebala dovesti do toga da se zajedno smiju i da zajedno plaču - poručio je Zolt Hernadi, predsjednik uprave MOL-a te najavio kako se uskoro otvara prva Inina benzinska pumpa u Mađarskoj, 180 kilometara udaljenoj od granice sa Hrvatskom.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr