Kolumna

Papirnati brigadiri i general saborske fronte

Foto: Zarko Basic/PIXSELL
Papirnati brigadiri i general saborske fronte
14.10.2011.
u 12:00
Najviši čin u današnjoj političkoj vrhuški ima Vladimir Šeks koji je proglašen general-bojnikom i to - upravne struke
Pogledaj originalni članak

Jadranka Kosor, predsjednica Vlade, ima viši čin od bivšeg premijera Ive Sanadera, otkriva Jutarnji. Dok je njezin prethodnik “samo” pukovnik, premijerka je od predsjednika Tuđmana u devedesetima dobila čin brigadirke. Time se hipotetski izborila da joj ne može zapovijedati Radimir Čačić koji je dobio isti čin, ali od predsjednika Mesića. Najviši čin u današnjoj političkoj vrhuški ima Vladimir Šeks koji je proglašen general-bojnikom i to - upravne struke. Valjda za “zasluge” na saborskom frontu.

Satelitska stranka

Seljaci prate signale 
iz cijele Europske unije

Josip Friščić, predsjednik HSS-a, tvrdi da su seljaci u koaliciji s HDZ-om jer su takve signale dobili u razgovorima s europskim čelnicima, ali nije rekao što im instruktori sada signaliziraju.

Cijena slobode

Sudac nudio široku paletu povoljnih presuda

Robert Pešutić, splitski sudac, našao se pod istragom USKOK-a zbog sumnje za primanje mita. Istražitelji su otkrili i cjenik koji je sudac uspostavio, a usluge je naplaćivao od 2000 kuna pa sve do deset tisuća eura. Za te iznose, ovisno o težini predmeta mogla se dobiti oslobađajuća presuda, uvjetna kazna, odugovlačenje postupka, povoljna presuda i na kraju odgoda izvršenja kazne. Jesu li stalni klijenti imali pravo na popust?

Doktor lapsus

I na kraju, zašto nećemo vjerovati ministru zdravstva

Darko Milinović, ministar zdravstva, gromoglasnim lapsusom na skupu u Zadru gdje je izgovorio “I na kraju, zašto nećemo glasovati za Hrvatsku demokratsku zajednicu...” samo je potvrdio da mu ne treba previše vjerovati. I njegova izjava da je “uspješno srezao liste čekanja” vjerojatno je neki lapsus, jer je u istom tom Zadru žena kada se htjela naručiti za ultrazvuk dojki u bolnici dobila odgovor da se javi u svibnju 2012., ali ne na pregled nego će tek tada dobiti termin! Milinovićev ravnatelj zadarske bolnice u izjavi Slobodnoj Dalmaciji za gužve je okrivio – žene koje se često kontroliraju! Je li i to neki lapsus?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

AM
amato
13:34 14.10.2011.

Prije rata dotična je gospođa radila kao dječji novinar na Radio Zagrebu. I to je, govoreći blagonaklono prema njoj bio njen maksimalni domet. No, objektivno, ona je već tada bila na hijerarhiji barem jedan stupanj iznad svoje granice kompetencije. Do te granice je došla lukavo koristeći slabosti svojih šefova.

OB
-obrisani-
17:12 14.10.2011.

Valjalo bi naglastiti da su ovi činovi pričuvni činovi, i točno se zna da Mesić ili Šeks nisu generali kao Krstičević i Gotovina. Isto tako, svatko tko je bio u vojsci zna da vojni čin, i to onaj najniži, čin pozornika, vrijedi više nego ovakav čin pričuvnog generala. To je samo simbolika, nema tu stvarne vrijednosti. A to što neki kojima osim za lopovluk treba suditi i za velizdaju poput Mesića i Sanadera, koji se u sudskim sporovima pozivaju na te svoje činove, to samo pokazuje koliko su isti obične mizerije od ljudi.

PO
PorfirioDiaz
12:34 14.10.2011.

što ste vi smiješni, pa da u Hrvatskoj nema bolesnih, imali bi najbolje zdravstvo na svijetu.