#ostanidoma i dalje

Koje nove navike ćemo zadržati u narednim mjesecima kako bi sačuvali zdravlje

Foto: Shutterstock
PBZ
Foto: Shutterstock
PBZ
14.05.2020.
u 11:26
Brinite za svoje i tuđe zdravlje, plaćajte račune i upravljajte svojim financijama online, bez odlazaka u poslovnicu banke
Pogledaj originalni članak

Posljednja dva mjeseca Hrvatska se borila s pandemijom korona virusa ali s dolaskom ljepšeg vremena stigle su i toliko željene blaže mjere i nove smjernice Nacionalnog stožera civilne zaštite. I doista, kako popularni memeovi kažu, svi ćemo se sjećati gdje smo bili i što smo radili kada nas je virus zatvorio u kuće i radikalno promijenio naš životni stil i dnevne navike. Međutim, sukladno novim preporukama, još uvijek nije vrijeme za opuštanje i još ćemo se dugo morati ponašati oprezno i odgovorno kako bi se jednog dana napokon vratilu u normalu.

Stoga je dobro iz ove krize izvući pouke, pogotovo one vezane uz higijenu i čuvanje zdravlja. Kao što smo vidjeli, osim pranja ruku i suzdržavanja od dodirivanja lica, socijalno distanciranje biti će i dalje ključno u prevenciji širenja virusa i smanjenju potencijalne zaraze među stanovništvom. To ne znači da ćemo i dalje biti zatvoreni u 4 zida i čekati da se situacija magično popravi sama od sebe, već da vlastitim primjerom i pažljivim planiranjem možemo pomoći sebi i zdravstvenom sustavu. Stoga idući put dobro razmislite prije nego idete u trgovinu, možete li u jednom odlasku kupiti namirnica za više dana ili tjedana te tako smanjiti odlaske u zatvorene prostore i kontakt s ostalima. Izradite popis i probajte što bolje upravljati svojim zalihama kako bi odlaske u dućan sveli na najmanju moguću mjeru.

Tu su i neizostavna druženja koja ćemo i dalje morati svesti na najmanju moguću mjeru, pogotovo ako se radi o obiteljskim proslavama sa starijim članovima obitelji. Ako već znate da će biti više ljudi, probajte osigurati da ste svi na otvorenom prostoru, npr. u vrtu ili na terasi, kako ne bi predugo boravili s ostalima u zatvorenom prostoru.

Socijalno distanciranje nemojte shvatiti kao otuđivanje od svih, već kao fizičko udaljavanje od drugih na sigurnu udaljenost. To ne znači da ne smijete nikoga pozdraviti na cesti, ali ako već i vidite poznanika, razgovarajte s njima na udaljenosti od par metara. Iako će se ovo u početku činiti čudno, s vremenom ćemo se svi naviknuti da nije dobro biti blizu jedni drugima.

Sada je i pravo vrijeme da više krenete hodati ili ići na posao biciklom. Što god odabrali, biti će puno bolja alternativa od javnog prijevoza, a osim što ćete se malo razgibati, potrošiti ćete i koju kaloriju, nešto što će nam svima dobro doći nakon ova dva mjeseca.

Jednu od najvećih promjena u životnim navikama možemo već danas napraviti, a radi se o digitalnom plaćanju. Još kao osnovnoškolce su nas roditelji i učitelji/učiteljice podsjećali d moramo prati ruke nakon što smo imali novce u rukama, jer nikad ne znamo gdje su bili prije. I to nikada nije bilo točnije, gotovina izmijeni „puno ruku“ prije nego dođe do nas, a iako nije u potpunosti dokazano kako se virusi prenose, zašto riskirati kada postoji toliko mogućnosti digitalnog plaćanja kojim umanjujemo kontakt s drugima.

Foto: Shutterstock
PBZ

Plaćanje režija, kontrola troškova, pregled stanja na našim računima, srećom, vrlo jednostavno i lako može se obaviti na digitalnim platformama. Čak su i oni najveći skeptici u kratkom roku promijenili mišljenje i počeli koristiti sve blagodati digitalnog bankarstva te se uspješno prilagodili novonastalim izvanrednim okolnostima.

Tako korištenjem  mobilne i internetske aplikacije PBZ digitalnog  bankarstva iz svojeg doma svakodnevno upravljajte svojim osobnim financijama. Provjerite stanje računa i kreditne kartice, obavite sva svoja potrebna plaćanja, pošaljite novac u trenu, uz digitalni potpis ugovorite proizvode i usluge banke online i još mnogo toga. Ako imate nekoga tko nije u mogućnosti podići novac sa svojeg računa, možete mu poslati novac koji će podići na bankomatu bez kartice. Jednostavno uz #withCASH funkcionalnost mobilne aplikacije PBZ digitalnog bankarstva izradite jednokratni kod koji potom možete poslati putem poruke, e-maila ili WhatsAppa primatelju koji unosom koda na bilo kojem PBZ bankomatu može podići novac.

Digitalne usluge PBZ Carda pojednostavljuju svakodnevicu i čine je sigurnijom

Svim korisnicima Premium Visa kartica PBZ Card pruža mogućnost korištenja digitalnih usluga koje olakšavaju svakodnevicu te pridonose sigurnosti korisnika. Primjerice, bez potrebe da napustite sigurnost vlastitog doma pregled troškova na karticama uvijek će vam biti dostupan, a kupovinu možete obaviti online brzo i jednostavno.

My Way je besplatna online usluga, odnosno aplikacija koja korisnicima omogućava jednostavan pregled i ispis računa te nefakturiranih troškova iz prethodnih razdoblja, kao i brojne druge mogućnosti. Mobilnu aplikaciju moguće je preuzeti za iOS i Android operativne sustave, a usluga je također dostupna i na internetskoj stranici www.pbzcard-premium.hr.

U ovim vremenima, kada je poželjno izbjegavati svako napuštanje vlastitog doma ukoliko ono nije nužno, još više cijenimo kvalitetne i pouzdane usluge koje nam omogućavaju funkcioniranje u online svijetu. To se odnosi i na online kupovinu. Zahvaljujući aplikaciji MyWay korisnici Premium Visa kartica mogu kupovati online jednostavno, brzo i sigurno. Sve što trebate učiniti je aktivirati mToken koji se nalazi u aplikaciji, nakon čega možete započeti sa svojom kupovinom.

Kao što smo rekli, uvijek će postojati situacije kada morate napustiti sigurnost svojeg doma i otići van. U tim trenucima svakako koristite mogućnost beskontaktnog plaćanja, koju imaju sve Premium Visa kartice. Kako bi pridonio sigurnosti svojih korisnika te prilagodio poslovanje izvanrednim okolnostima, PBZ Card je povećao limit beskontaktnog plaćanja Premium Visa karticama bez autorizacije PIN-om s dosadašnjih 100 na 250 kuna.

Dodatna pogodnost korištenja Premium Visa kartica je i mogućnost plaćanja u ratama, i to do dvadeset i četiri mjesečne rate bez kamata i naknada. Kupnja na rate može se realizirati na brojnim online prodajnim mjestima u Hrvatskoj, a ponuda obuhvaća širok spektar proizvoda koje možete naručiti iz sigurnosti vlastitog doma. PBZ Card je u suradnji s brojnim partnerima za vas osigurao i posebne pogodnosti za plaćanje Premium Visa karticama za online kupnju širokog asortimana kućanskih potrepština.

Pratite  #ostanidoma akcije na Facebook stranicama PBZ Card Premium, zadržite dobre navike koje ste stekli tijekom karantene te nastavite voditi brigu o zdravlje svoje obitelji i svih oko sebe.

Sadržaj omogućio PBZ

GUVERNERKA ZGROZILA AMERIKU

'Bio je gadan i zao. Smrdio je i ganjao djecu. Jarac je poskočio i ispalila sam hitac'

Priznanje je objavila u svojoj knjizi „Nema povratka“ koja je mješavina autobiografije, političkih analiza napada na demokrate, kako bi lustrirala odlučnost da provodi teške odluke. Svoga psa Cricketa odvezla je do šljunčare i jednostavno ga upucala. "To nije bio ugodan posao, ali morao se obaviti", napisala je. Kad ju je već uhvatio trenutak iskrenosti, političarka na koju Trump ozbiljno računa, priznala je i da je usmrtila jarca kojeg je držala njezina obitelj

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr