Marin ispao s OI

Čilić: Najteže mi padaju porazi na Olimpijskim igrama

Foto: Reuters
Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
Marin Čilić
Foto: Reuters
Čilić
Foto: Reuters
Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
Marin Čilić
Foto: Reuters
Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
Marin Čilić
13.08.2016.
u 11:43
Olimpijske igre su specifične, razlikuju se od klasičnih teniskih turnira, jer su mjerilo uspjeha jedino medalje - kaže Čilić
Pogledaj originalni članak

Hrvatska više nema predstavnika na olimpijskom teniskom turniru. Najdulje od troje naših pojedinaca (Čilić, Ćorić, Konjuh) trajao je Marin Čilić koji je na trećim olimpijskim igrama ispao u 3. kolu. Pomak je to u odnosu na Peking i London gdje je iz turnira izlazio već u 2. kolu, no to nikako nije nešto što bi našeg najboljeg tenisača moglo utješiti.

– Olimpijske igre su specifične, razlikuju se od klasičnih teniskih turnira, jer su mjerilo uspjeha jedino medalje. Vi na Grand Slam turniru možete dogurati do polufinala i to će se smatrati velikim uspjehom, no ja da sam ovdje dogurao do polufinala i potom izgubio taj meč i borbu za broncu, bio bih nezadovoljan. Meni olimpijski porazi teže padaju nego turnirski, jer ovdje se borim za svoju zemlju pa je motivacija veća – kazao je Čilić nakon što je u osmini finala izgubio od Francuza Gaela Monfilsa.

Dobio je Marin prvi set u pripetavanju 7:6 (6), a potom izgubio naredna dva (3:6, 4:6).

– Očekivano težak meč za mene jer Monfils dobro servira i jako je dobar defenzivac, a po jakom vjetru nije bilo lako igrati ofenzivno, gađati blizu crta, pustiti ruku. U tim okolnostima i sporiji teren mu je išao na ruku, znali smo odigrati i po 20-30 izmjena.

Priliku za uzvrat, Čilić bi mogao imati već ove jeseni kada će u polufinalu Davisova kupa Hrvatska u Zadru ugostiti Francusku.

– Francuzi su jača momčad od nas, no igra se sve jedan na jednoga i ako budemo u dobroj formi imat ćemo i dobre izglede. Moj poraz od Monfilsa i Ćorićev od Simona ništa ne znači.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar EU Srbin
EU Srbin
23:43 13.08.2016.

pa on ne igra za svoju zemlju BiH!

DU
Deleted user
13:11 13.08.2016.

marine, ovo ti je ipak bio zadnji nastup na Olimpijskim igrama. Ono, da te vise ne boli :-(

DU
Deleted user
17:33 13.08.2016.

Poraz Čorića ne znači, ali tvoj znači.