Microsoft: Windows 7 neće biti razočaranje

Foto: import
Microsoft: Windows 7 neće biti razočaranje
30.10.2008.
u 10:03
Pogledaj originalni članak

Microsoft koji uskoro objavljuje novu verziju Windowsa, nazvanu Windows 7, obećao je svojim korisnicima da novi operativni sustav neće biti razočaranje poput Viste. Tvrde da su učinili sve kako bi podigli sigurnost korištenja Windowsa na računalima, pogotovo za nove korisnike kojima je zaštita najprotrebnija.

- U Visti smo napravili neke greške i sada aktivno radimo na njihovom uklanjanju. Novi Windowsi biti će lakši za korištenje, a donijet će i još neka poboljšanja koja bi trebala zadovoljiti kritičare, rekao je Steven Sinofsky, potrepdsjednik grupacije Microsoft Windows.

Analitičar Michael Silver smatra da sustav Windows 7 ipak neće doživjeti takav boom, a razlog je negativna reputacija Viste.

Najveća novost kod Windowsa 7 je "Windows Touch" koji će omogućiti korisnicima upravljanje računalom putem dodira na zaslonu, što je tehnologija slična onoj kod iPhonea. Druga novost je nova alatna traka koja će korisnicima omogućiti lakše praćenje otvorenih dokumenata, programa i datoteka.

Microsoft još uvijek nije objavio točan datum izlaska Windowsa 7, ali pretpostavlja se da bi se novi operativni sustav u trgovinama mogao naći početkom 2010.

(A.Be.)

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr