jednom tjedno

Zubar otkrio: Ovo je ispravan način čišćenja četkice za zube, potrebno ju je dezinficirati

Foto: shutterstock
Zubar otkrio: Ovo je ispravan način čišćenja četkice za zube, potrebno ju je dezinficirati
02.01.2021.
u 07:00
Četkica za zube dom je više od 100 milijuna različitih bakterija, kako je pokazalo istraživanje sveučilišta u Manchesteru.
Pogledaj originalni članak

Već svatko zna da je pranje zubi osnovna higijenska potreba, ali rijetko tko zna da se naša četkica za zube treba redovito čistiti i to na određen način. Jedan zubar, Suhail Mohiuddin, pokazao je kako to jednostavno napraviti, ali i koliko se nečistoće nalazi na samoj četkici, kako prenosi Mirror.

@dr.m_

Did you know your toothbrush harbors a ton of germs!! This is how to clean it and keep you healthy! #healthtips #dentist #coronavirus

♬ Like That - Doja Cat

Podijelio je video na TikTok u kojem je objasnio da proces pranja četkice pod hladnom vodom nakon pranja zubi nije dovoljan kako bi se očistile sve bakterije. To je zato što je četkica dom više od 100 milijuna različitih bakterija, kako je pokazalo istraživanje sveučilišta u Manchesteru.

Naime, Suhail tvrdi kako je najbolje četkicu prvo očistiti sapunom i toplom vodom, uzimajući u obzir da se sapun mora temeljito isprati sa četkice, a zatim dezinficirati tako što ćete četkicu jednom tjedno preko noći ostaviti u antibakterijskoj vodici za ispiranje usta ili u smjesi od dvije žličice sode bikarbone i 235 mililitara vode.

Sve tajne lijepog osmijeha i zdravih zubi do starosti:

Foto: GettyImages
Oralno zdravlje
Foto: VL
Oralno zdravlje

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MO
montello
17:53 02.01.2021.

3 puta na dan prati