dobro je znati

Znanstvenici: Dočekati starost u braku ima svoje prednosti i po zdravlje

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL/Ilustracija
umirovljenici
Foto: Goran Kovacic/pixsell
umirovljenici
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Umirovljenici
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
starci
27.01.2019.
u 21:29
Razlog tome je što partneri brinu jedni o drugima i u starijoj dobi to znači bolji i zdraviji život.
Pogledaj originalni članak

Stariji ljudi, a koji su u braku, bolje su fizičke snage, imaju jači stisak ruke i brže hodaju, pokazalo je istraživanje. U usporedbi s onima koji nisu vjenčani, oženjeni "seniori" imaju veću vjerojatnost da žive dulje i manji rizik da postanu nepokretni. 

Razlog tome je što partneri brinu jedni o drugima i u starijoj dobi to znači bolji i zdraviji život. Istraživači sa koledža London proučavali su fizičke sposobnosti više od 20 tisuća osoba starijih od 60 godina u Engleskoj i SAD-u. 

Otkrili su da oženjeni Englez hoda 11 centimetara brže u sekundi u odnosu na neoželjenog muškarca iste dobi, a udana žena hoda osam centimetara brže u odnosu ženu iste dobi, a koja se nikada nije udavala. 

Voditeljica istraživanja Dr. Natasha Wood, pojasnila je da osobe koje se nikad nisu udavale, udovci i rastavljeni, imaju određenih poteškoća u obavljanju svakodnevnih aktivnosti u odnosu na vjenčane vršnjake.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

IM
Immanuell
06:46 28.01.2019.

Sve O.K., ali....... Svaki život završi na kraju samo na jedan način, uz manju ili veću patnju. Stoga ne treba davati savjete kako će netko živjeti, sam, s obitelji, uz životnog partnera ili bez njega....... Svatko zna najbolje za sebe kako će si organizirati život na ovom svijetu, na onome (tko vjeruje) uređuju drugi.

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
00:34 28.01.2019.

Znanstvenici, hihihi, pazite vi ovaj tzv znanstveni rad, doktorska disertacija kako dočekati starost u braku, nivo čviljavog pubertetlije, Bože dragi šta je ovo.