Trikovi za sjaj

Želite sjajnu kosu? Evo savjeta kako zablistati

Foto: Thinkstock
Želite sjajnu kosu? Evo savjeta kako zablistati
07.01.2014.
u 14:15
Iako se modeli za reklame posebno i temeljito pripremaju i na kosu nanose posebne preparate da bi zablistala u punom sjaju, ne moramo ni mi biti lišeni ovog zadovoljstva.
Pogledaj originalni članak

Kada pogledate neke od mnogih reklama za kosu, morate se upitati kako je moguće da one zaista imaju tako sjajnu kosu. Iako se modeli za reklame posebno pripremaju i na kosu nanose posebne preparate da bi im zablistala u punom sjaju, ne moramo ni mi biti lišeni ovog zadovoljstva. 

Poznato je da ravna kosa ima više sjaja jer bolje reflektira svjetlost, ali postoje "trikovi" uz pomoć kojih i kovrčava kosa može zablistati.

1. Iako je uvriježeno da često pranje kose može isušiti tjeme, koristite li prave proizvode, to se ne mora dogoditi, piše Health. 

2. Koristite li proizvode s uljima, to ne znači da će se vaša kosa više mastiti. Birajte preparate koji sadrže silikon ili prirodna ulja koja će prodrijeti u tjeme i nahraniti folikule vlasi.

3. Kada perete kosu, potrudite se da zadnji mlaz ispiranja šampona bude hladna voda, koliko god možete izdržati. I pet sekundi pod hladnom vodom može imati učinak blistave kose.

4. Hranite li svoju kosu? Jednom tjedno ili barem jednom mjesečno nahranite je uz pomoć neke hranjive maske.

5. Želite instant sjaj na kosi? Posegnite za nekim sjajem u spreju namijenjenim za tu svrhu i nanesite na kosu prema uputama proizvođača.

>>VIDEO Baš poput dive...Napravite sami glamuroznu frizuru za najluđu noć

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.