Hitovi na glavi

Želite li efektnu i brzu promjenu - obojite kosu

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Želite li efektnu i brzu promjenu - obojite kosu
22.01.2011.
u 17:32
Bojenje, osobito ako se provodi nepravilno i dugotrajno, može dubinski oštetiti i oslabiti kosu, pa se čuvajte neumjerena eksperimentiranja s različitim vrstama i koncentracijama preparata
Pogledaj originalni članak

Želite li se jednostavno, a efektno uljepšati, pomladiti, promijeniti... među najboljim je receptima za to bojenje kose. Suvremene boje nevjerojatno su raznovrsne i uistinu blage u usporedbi s nekadašnjim “kiselinama”, no ipak ne zaboravite – obojena kosa zahtijeva posebnu njegu, bilo da je riječ samo o laganom prijelazu na neznatno tamniju ili svjetliju nijansu, ili o boji koja je u velikom kontrastu s prirodnim pigmentom vlasi.

Bojenje, osobito ako se provodi nepravilno i dugotrajno, može dubinski oštetiti i oslabiti kosu, pa se čuvajte neumjerena eksperimentiranja s različitim vrstama i koncentracijama preparata. Svakako je poželjno savjetovanje s frizerom, a bojite li kosu sami, pridržavajte se uputa o sigurnosti kako biste izbjegli iritacije i alergije, koje se često javljaju upravo zbog agresivnih sastojaka u bojama za kosu. Proizvođači to nastoje spriječiti izbacivanjem nepoželjne “kemije” poput amonijaka, no imate li vrlo osjetljivu kožu i vlasište, savjetujte se s dermatologom i nastojte odabrati boje koje sadrže blage, prirodne sastojke s ekojamstvom.

Suvremene boje u pravilu sadrže i njegujuća ulja, biljne ekstrakte, matičnu mliječ i druge blagotvorne tvari koje hrane i jačaju vlasi. U njezi obojene kose osobito je važan pravilan odabir šampona (danas se nudi uistinu širok izbor specijaliziranih proizvoda koji istodobno “štede” vlasište i čuvaju boju), a svakako su poželjni regeneratori i maske - intenzivni tretmani koji obiluju hidratantnim i hranjivim tvarima. Želite li iz odabrane nijanse izvući maksimum, tu su i posebni “pojačivači” boje za posebne efekte te preparati za iznimno visok završni sjaj.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.