maline

Želite li djecu, jedite ovo super voće!

Foto: PIXSELL
Želite li djecu, jedite ovo super voće!
26.08.2013.
u 11:26
Muškarci koji jedu maline imaju veće šanse za očinstvo, a žene manje šanse za pobačaje, tvrde znanstvenici
Pogledaj originalni članak

Maline sadržavaju visoke razine vitamina C i magnezij koji je ključan za mušku plodnost i dobru proizvodnju testosterona, stoga muškarci koji često jedu maline imaju veće šanse za očinstvo. Znanstvenici objašnjavaju da supstance iz maline, ponajviše vitamin C, štite spermu od tzv. oksidacijskog stresa.

No one nisu samo eliksir plodnosti za muškarce već gotovo jednako učinkovito djeluju i na žene, sprečavajući spontane pobačaje.

– Maline još uvijek čekaju naziv super namirnice, što bi svakako trebale dobiti jer je doista riječ o super voću. A nova istraživanja otkrila su da zbog svojih sastojaka imaju vrlo pozitivan učinak kako na mušku tako i na žensku plodnost – objašnjava stručnjakinja za plodnost Juliet Wilson, piše Daily Mail.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.