Tabu tema

Zašto se i dalje sramimo kupovati kontracepcijska sredstva?

Foto: Pixabay
Kontracepcija, kondom
Foto: Pixabay
Kontracepcija, kondom
Foto: Pixabay/Sarah Johnson
11.02.2017.
u 17:42
- Kupovina kontracepcijskih sredstva činila mi se kao da strancu govorim da ću spavati s nekim - smatra 27-godišnjakinja
Pogledaj originalni članak

Kupovina kontracepcijska sredstava za većinu ljudi zna biti neugodna. Upravo zato autorica članka na portalu Metro istražila je koliko se toga sramimo i u odrasloj dobi. 

Osobe između 23 i 37 godine, iako vrlo liberalne, također su osjećale sram pri kupovini kondoma ili kontracepcijskih pilula. - Uvijek mislim da svi gledaju što kupujem, bilo bi mi neugodno ili bih se osjećala loše - kaže 25-godišnjakinja. 

- Kupovina kontracepcijskih sredstva činila mi se kao da strancu govorim da ću spavati s nekim - smatra 27-godišnjakinja. Zanimljivo je da je i danas velik tabu kada žena kupuje pilule ili kondome. Ispitanice tvrde da se osjećaju osuđivano ili da se na njih gleda kao na pohotnice.

- Kondome najčešće kupujem po noći ili online da bi izbjegao neugodnosti - kaže 31-godišnjak. - Ponekad se čini kao da se trebamo sramiti jer kupujemo kontracepcijska sredstva, posebice jer smo žene - smatra 24-godišnjakinja.

Unatoč neugodnostima ispitanicima je ipak važnija zaštita kod spolnog odnosa. Uvjereni su da ljudi postaju otvoreniji pa da se zato smanjuje i osjećaj osuđivanja od strane društva.

>> Muški kontraceptivni gel prošao test na majmunima

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

DU
Deleted user
18:01 11.02.2017.

To je Dobro, sram je jedini dokaz da nismo moralno mrtvi.

Avatar Propaganda
Propaganda
17:59 11.02.2017.

To nije istina jer inače bilo bi nas 8 puta više.

Avatar abakus
abakus
20:07 11.02.2017.

Zato što još uvijek niste u ljudima uspjeli ubiti stid, "novinari". A nije da se ne trudite...