PROMO

Zaštititi svoje zdravlje na vrijeme, neprocjenjivo je važna odluka!

GRAWE
GRAWE
15.11.2022.
u 14:17
Poslovica kaže: „Zdrav čovjek ima tisuću želja, a bolestan samo jednu.“ – zašto onda toliko često vlastito zdravlje uzimamo zdravo za gotovo kada je ono najvrijednije što imamo? Zašto reagiramo samo onda kada je već skoro pa prekasno?
Pogledaj originalni članak

Kada govorimo o tome koliko je zdravlje neprocjenjivo čuvati, to znači poduzeti određene korake da bismo ga osigurali – zdravim načinom života, zdravim navikama, boljim odlukama i stvarnim osiguranjem koje nas zaista štiti. U sklopu police zdravstvenog osiguranja GRAWE Vital, osigurava se sveobuhvatni sistematski pregled koji uključuje i ultrazvuk prostate.

Najčešća zloćudna bolest u muškaraca

Ono što je rak dojke u žena, to je rak prostate u muškaraca – najčešća zloćudna bolest. Međutim, ukoliko se na vrijeme otkrije, rak prostate izlječiv je u 98% slučajeva. Upravo zato se cijeli studeni obilježava kao Movember – mjesec borbe protiv raka prostate.

Ali, je li uistinu jedan mjesec u godini dovoljan za velike promjene?

Jedna pročitana stranica knjige ne može nam pokazati pravu radnju priče. Jedan odlazak u teretanu ne može promijeniti naš fizički izgled. Jedan loš dan u tjednu ne čini cijeli tjedan lošim. Jednako tako, jedan mjesec u godini može pomoći i predstavljati onaj prvi korak, ali nije dovoljan za učiniti velike promjene, pogotovo u ovoliko osjetljivoj i važnoj temi. Ponekad mislimo da nemamo vremena uvijek razmišljati o zdravlju, o sebi…, a da se samo nama ništa neće dogoditi iako živimo u svakodnevnom intenzivnom tempu stresa, obaveza i nezdravih navika. No, mislite li da bolest, ili teški trenuci, znaju koji je mjesec u godini? Dođu nenadano i neočekivano, a često kada smo na to najmanje spremni.

Pregled urologa

Ukoliko u obitelji nema oboljelih od raka prostate, nakon 40. godine života, muškarcima se preporučuje specijalistički pregled urologa preventivno jednom godišnje. U slučajevima čestih upala mjehura ili upala prostate urološki pregled se treba obavljati češće.

GRAWE

Važno je imati oslonac!

GRAWE Vital polica dodatnog zdravstvenog osiguranja omogućuje da jednostavno, brzo i besplatno dogovorite i obavite preventivni pregled u više od 300 najboljih zdravstvenih ustanova diljem cijele Hrvatske ​po vlastitom izboru jer – prevencija je pola zdravlja, a mogućnost izlječenja raka prostate, kao što smo već naveli, je 98 % ukoliko je otkriven na vrijeme! Osim velikog izbora mogućih ustanova, moguće je birati i između tri programa zdravstvenog osiguranja: GRAWE Prevent koji nudi tri razine individualnog zdravstvenog osiguranja – Classic, Premium i Deluxe, GRAWE Hospital koji osigurava novčanu naknadu za boravak u bolnici i GRAWE Operation koji osigurava od visokih troškova u slučaju operativnih zahvata. Ne odgađajte svoje zdravlje, niti dopustite da vam netko odgađa pravo na preventivne preglede - GRAWE VITAL omogućuje da odaberete vrijeme, mjesto i liječnika, na ostalo misle stručnjaci.

Iako ovo često nisu lijepe teme o kojima volimo razgovarati – one su nužne, ne samo tijekom studenog nego tijekom cijele godine. GRAWE kroz svoju kampanju 90/98 potiče na edukaciju i usvajanje zdravih navika, a najveću važnost na prevenciju! Ne dopustite da ubrzana i stresna svakodnevica, nedostupnost termina ili visoke cijene privatnih pregleda uspore vašu dobru odluku.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr