pogreška

Zaboravljeni bonton? Djevojka razmišlja o prekidu nakon "sitnice" koja ju je iznenadila

Foto: Getty Images
Zaboravljeni bonton? Djevojka razmišlja o prekidu nakon "sitnice" koja ju je iznenadila
09.04.2019.
u 14:59
Nakon što su se dobro proveli u večernjem izlasku, par je krenuo svojim kućama.
Pogledaj originalni članak

Kakve sve "sitnice" mogu utjecati na nečiju odluku hoće li ponovno otići na spoj, pokazalo se i u nedavnom slučaju jedne žene čija je prijateljica objavila detalje sa spoja na britanskoj društvenoj mreži Mumsnet.

Navela je kako se ona ne bi ponovno trebala sresti s muškarcem s kojim je bila u izlasku jer je muškarac napravio, za nju, nešto neočekivano i neprihvatljivo.

Nakon što su se dobro proveli u večernjem izlasku, par je krenuo svojim kućama. No, muškarac je pozvao Uber prije nego što je to učinila žena te je njegov taksi vozač stigao prije. Muškarac je sjeo u automobil i krenuo kući. Žena je svog vozača Ubera još malo pričekala.

"Ostavio ju je tako da čeka sama u noći, na ulici. A sada se želi s njom ponovno sresti. Ona mu ne želi dati ponovnu priliku i ja se slažem, ali dvoje ljudi smatra da bi mu ipak trebala dati priliku za ponovni susret."

Ne bi li on, kao muškarac, trebao pričekati i vidjeti da je žena sjela u automobil i tek nakon što ju je otpratio on pozvati taksi? Riječ je o osobama na početku četrdesetih, znači nije riječo mladoj osobi koja još nije naučila neke stvari u životu, pojašnjava prijateljica koju je zasmetalo i to da muškarac nije prije pozvao taksi za svoju pratnju nego samo za sebe. 

Kroz brojne kmentare pokazalo se kako mnoge žene smatraju da muškarac nije napravio ništa loše, posebice s toga jer su pozvali taxi na jednoj od najprometnijih ulica Londona gdje je nezgodno stajati s vozilom dulje vrijeme, čekajući drugi taksi.

Uostalom, jedna je žena napisala, "riječ je o ženi u četrdesetim godinama života. Zašto ona sama ne bi sebi pozvala taksi da je odveze doma?"

"Da netko za mene naručuje hranu u restoranu ili mi naručuje taksi, ja bi od takvog muškarca pobjegla", bio je jedan od komentara. 

"Žena je odrasla i samostalna. Neka se tako počne i ponašati"

Ipak, neke su se složile s napisanim postom da je riječ o bontonu.

"Ni ja ga opet ne bi srela d ame ostavi tako nasred ulice čekati taksi. Imam standarde, a ovo je stvar (ne)kulture samo tako ostaviti ženu nakon spoja da čeka prijevoz.

Pogledajte i video Putnica izbačena iz aviona

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BR
Bravo
15:33 09.04.2019.

Mi hrvati kakvi smo, pozvali bi jedan taxi, otpratili damu, taxi bi malo pričekao i onda se sa njime odvezli kući. Češće bi vozili vlastiti auto jedino ako se ne bi htjeli pokazati odgovornim i uz veceru popiti malo vina i ne sjesti za volan. Bečka škola, rekli bi stariji zagrepčanci.. 😉