Besane noći

Zaboravite kolijevku! Bebi je bolje i zdravije spavati s roditeljima

Foto: Photos.com
Zaboravite kolijevku! Bebi je bolje i zdravije spavati s roditeljima
30.03.2011.
u 08:00
Roditelji nikako ne bi smjeli spavati s djetetom na vodenom krevetu, kauču ili kad su pod utjecajem droga i alkohola, kažu stručnjaci
Pogledaj originalni članak

Novorođenčad je sigurnija ako spava s roditeljima umjesto u kolijevci, rekao je stručnjak za dječje spavanje doktor James McKenna. Napominje da je djetetovo spavanje s roditeljima sigurno sve dok se provodi na siguran način, a ne na vodenom krevetu, kauču ili s roditeljima koji su pod utjecajem droga ili alkohola, prenosi australski Daily Telegraph.

Bebe koje spavaju s roditeljima do 12. mjeseca mogu imati dugoročne koristi. Ako roditelji ne mogu spavati s djetetom u istom krevetu, tada bi trebali biti barem u istoj sobi. Zajedničko spavanje ohrabruje majke da doje dijete dulje, što samo po sebi štiti od niza bolesti, napominje doktor McKenna. U stvarnosti više roditelja spava s djecom nego što ih to priznaje. 

– Ljudi kažu da ne spavaju s djecom. Ali kada razgovarate s njima o tome što se zapravo događa mnogim roditeljima, osobito majkama koje doje, tada kažu da dijele krevet s djecom barem jedan dio noći – smatra McKenna. 

Napominje i kako ostavljanje djeteta u ranoj dobi da samo prospava noć može zapravo stvoriti više stresa u obitelji

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

BU
Bugrer
09:12 30.03.2011.

Otkrio je toplu vodu.

SI
silvije
10:04 30.03.2011.

Još jedna u nizu zapadnjačkih gluposti koju bez imalo odgvornosti prenose \"naši mediji\". Dijete s roditeljima u krevetu? A potom, nakon nekoliko godina roditelji su pred rastavom ili kod bračnog savjetnika. O djetetovom devijantnom ponašanju da i ne pišem? Dijete? A što kad dođe drugo? Treće? Četvrto? Gdje spavaju roditelji tada? Ajde se uozbiljite!

XY
xyzeeee
09:08 30.03.2011.

Evo još jednog koji je otkrio AMERIKU