Slatke priče

Volite da kolač ne oskudijeva kremom? Imamo recept koji će vam odmah popraviti dan!

Foto: Jelena Vranić
Volite da kolač ne oskudijeva kremom? Imamo recept koji će vam odmah popraviti dan!
10.05.2022.
u 13:36
Nema veze ako se malo i cijedi, važno je da kreme ne nedostaje. Mi smo ludi za osnovnom slastičarskom kremom pa čim vidimo da je neka njezina varijanta u kolaču, znamo da ćemo ga obožavati. Maline su savršen dodatak ovoj pravoj proljetnoj slastici.
Pogledaj originalni članak

Recept nam je dala gastroblogerica Jelena Vranić koja nas redovito iznenadi dobrim idejama.

Foto: Jelena Vranić

Osvježavajuća torta s malinama

Beze-kora:

4 bjelanjka

200 g šećera

1 žličica gustina

1 žličica octa

Foto: Jelena Vranić

Priprema:

Bjelanjke pjenasto umutite i postupno dodajte šećer. Miksajte otprilike deset minuta da se šećer dobro rastopi i dobijete čvrstu meringu pa u tom trenutku dodajte ocat i žličicu gustina pa još jednom promiješajte na najnižoj brzini. U limu za pečenje formirajte oblik kruga, promjera 22 cm. Pecite na 100 stupnjeva oko sat vremena, ali provjeravajte povremeno jer možda ćete morati sniziti temperaturu ili skratiti vrijeme pečenja, ovisno o pećnici. Kad je gotovo, isključite pećnicu i ostavite koru unutra da se potpuno ohladi.

Nadjev:

4 žumanjka

5 žlica šećera

1 puding od vanilije

1 žlica gustina

0,5 l mlijeka

60 g maslaca

Priprema:

Žumanjke pjenasto umutite, dodajte malo mlijeka i puding pomiješan s gustinom. Preostalo mlijeko zašećerite s pet žlica šećera i stavite da se kuha. Pažljivo dodajte žumanjke s pudingom i kuhajte. Kad je gotovo, odmah u kremu ubacite maslac i ostavite da se ohladi. Kad je nadjev hladan izradite ga mikserom i premažite preko kore. Po nadjevu složite svježe maline ili voće po želji.

Foto: Jelena Vranić

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.