Dobra ideja

Voda u uhu: Pomaže li zaista skakutanje na jednoj nozi i kako je se riješti

Foto: Shutterstock
Voda u uhu: Pomaže li zaista skakutanje na jednoj nozi i kako je se riješti
12.08.2019.
u 21:35
Postoji nekoliko načina kako riješiti višak vode u uhu, a dok su neki općepoznati, drugi uključuju izradu prirodnih kapi
Pogledaj originalni članak

Ovo je vrlo česta pojava koja se događa nakon boravka u vodi, moru ili bazenu. Osim što se radi o vrlo iritantnom stanju, voda u uhu može izazvati i razne zdravstvene komplikacije. Odnosno, može doći do upale uha. 

Protresanje glave 

Foto: Shutterstock

Prva stvar koja je svima poznata je protresanje glave ili nagnuta glava u smjeru ramena i skakutanje na jednoj nozi. Ovaj postupak nekada pomogne, ali nekada i ne. 

Pomoć ruke

Drugi poznati način je stvaranje vakuuma s rukom pritisnutom na uho. Ako ne uspije iz prve, postupak se može ponoviti nekoliko puta.

Sušilo za kosu

Foto: Shutterstock

Može se leći na stranu uha u kojem se nalazi voda i pustiti da gravitacija odradi svoje i da voda sama izađe. Također, sušilo za kosu može biti vrlo korisno, ali treba paziti da zrak ne bude prevuć. Na najnižoj temperaturi fen se udalji i pomiče se naprijed-nazad. 

Prirodne kapi 

Mogu se napraviti i kapi od alkoholnog octa i vode u omjeru 1:1. Alkohol će poslužiti da voda ispari, a ocat će spriječiti rast bakterija. Važno je da se stavi nekoliko kapi, a nakon pola minute glavu treba nagnuti glavu bočno. 

Ako ništa ne pomaže, ne preostaje ništa drugo nego otići do liječnika.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.