TREĆI SAJAM VISKIJA

Viski podsjeća, a Tomislav osjeća

Foto: Rajko Polić
Viski
Foto: Rajko Polić
Viski
Foto: Rajko Polić
Viski
Foto: Rajko Polić
Viski
Foto: Rajko Polić
Viski
Foto: Rajko Polić
Viski
Foto: Rajko Polić
Viski
Foto: Rajko Polić
Viski
Foto: Rajko Polić
Viski
26.02.2017.
u 19:59
Na ovaj smo sajam zavirili jer je pokazan i prvi hrvatski originalni gin
Pogledaj originalni članak

Nema najboljega na svijetu poput pjenušaca, a skup i u stotinama tisuća može biti u pojedinim bocama koje „mračni predmet kolekcionarskih želja“ postaju jer imaju svoju priču.

Na ovaj smo sajam zavirili jer je pokazan i prvi hrvatski originalni gin, destilerijskog pionira Miljenka Brigljevića koji je u voćnim rakijama a sada i u drugim destilatima otkrio sve priče i tajne.

Drugi je razlog bio upoznati moderatora radionica Tomislava Ruszkowskog, hobistu i „amatera“  za kojega mnogi tvrde da je najbukiraniji znanjem i pričama o viski. On je temeljito prikazao kako od ječma (posebne škrobnatih sorti) vode i kvasca vatrena voda nastaje.

Tomislav osjeća na što svaki viski okusom i aromom podsjeća, a to su uglavnom kapitalni i lijepi događaji iz života. Inače alkohol ne podnosi i samo ga proba, a iza 5 čašice senzacije sjećanja više nema

Dijele se na blendove (jeftinije kupaže) i na single malt čiste vrste i sorte, a u osnovi na geografske rodne krajeve (škotski otok Islay) pa tako ljudsku dušu upotpunjuju dodatnim pričama.

>> Škoti više ne rade najbolji viski na svijetu, bolji su Japanci

>> Sklekovi i viski prije vrućih scena novog hita “50 nijansi mračnije”

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.