RESTORAN SKIF, IGRANE

Velika zvijezda za mjesto koje danju služi krumpiriće u kutiji, a navečer jela u sljedovima

storyeditor/2022-08-12/PXL_010822_94926300.jpg
storyeditor/2022-08-12/skif.jpg
13.08.2022.
u 09:48
H Vlasnica restorana Ljubica Ivanac poslužuje goste, i to na nekoliko stranih jezika, a njezinoj ljubaznosti rijetki odolijevaju
Pogledaj originalni članak

Ova nagrada ne pripada samo meni, već cijelom timu. Hvala svima od srca. Moram priznati da sam iskreno iznenađena. Dobiti ovako priznanje usred ljeta kada sam više na nekim postavkama automatskog pilota, u stalnom žongliranju između gostiju, personala, nabave, papirologije i obitelji, znak je da se trebam zaustaviti na trenutak, pogledati oko sebe i biti zahvalna, jer ovo što radimo ide dobrim putem. A recept je da moraš dati svoj maksimum, tako da ćete mene uvijek naći u restoranu, gdje ili čistim, slažem, pišem, dočekujem i poslužujem goste. Obitelj je osnova svega, pa je tako i u našem Skifu. Majka Zdenka je bila šefica kuhinje prvih nekoliko godina i stvorila je jake temelje koje se trudimo zadržati. Velika pomoć su suprug Tomislav i kći Mia – rekla nam je Ljubica Ivanac iz Igrana, kad smo joj javili da smo njezinu restoranu Skif, u našoj potrazi za najboljim restoranom mjesta na Jadranu koje smo obilazili, dodijelili Večernjakovu veliku zvijezdu, ocijenivši ga s 98 od mogućih 100 bodova.

Skif se nalazi na igranskoj rivi i već je s konceptom street food ponude od 11 do 17 sati, tijekom koje ćete u papirnatoj kutiji s drvenom vilicom dobiti hranu, i večerom u sljedovima od 19 do 22, odudarao ponudom u odnosu na restorane koje smo posjetili. Kada smo probali što i kako kuhaju, shvatili smo da smo, u moru dobrih, pronašli najbolji restoran, i to potpuno neočekivano baš u malim Igranima.

storyeditor/2022-08-12/skif.jpg

Nakon jednostavne dnevne ponude jela (lignje, burger, salate i krumpirići), na istoj terasi uz more uvečer možete uživati u sasvim drukčijim okusima jer je glavni chef Ante Dropuljić iznimno vješto napravio spoj tradicionalne i moderne kuhinje, bazirane na lokalnim namirnicama. Popis jela nije dug, sastoji se od prvog i drugog slijeda u kojem su četiri riblja i tri mesna jela te degustacijskog menija u šest sljedova, dok je za vegane osmišljeno po jedno jelo iz svakog slijeda. Uz svako su glavno jelo potpuno različiti prilozi.

– Naša želja je uvijek bila imati restoran gdje se gosti neće samo najesti, već i uživati u hrani pa navečer služimo jela tipa fine dining, a po danu je street food jer se nalazimo na samoj plaži u Igranima – kaže vlasnica, čiji je zaštitni znak osmijeh i koja svojim perfektnim znanjem nekoliko stranih jezika iznenadi goste pa se čude što ih u jednom takvom restoranu vlasnica poslužuje, i to baš na njihovu jeziku.

– Na to im odgovorim, pa tko će to odraditi bolje od mene? – veselo će Ljubica Ivanac.

Na vinskoj su karti Skifa u ponudi crna, bijela i pjenušava vina te rosei samo hrvatskih proizvođača. Baš kao što tijekom dana i uvečer u Skifu na meniju nisu ista jela, tako ni konobari nemaju isti dress code za ručak i večeru pa iz ležernog izdanja "uskaču" u ono ozbiljnije i elegantnije. Srijedom i nedjeljom gosti Skifa mogu uživati i u živoj glazbi jer te dvije večeri jedan profesor svira pianino.

Restoran je otvoren prije pet godina, s tim da dvije godine tijekom pandemije nije radio.

– Ponedjeljkom smo zatvoreni, tako da se svi možemo odmoriti – poručuje Ljubica Ivanac, vlasnica pobjedničkog restorana ovogodišnje Večernjakove Turističke patrole.

Konačni poredak restorana (bodovno i abecedno):

1. IGRANE - Restoran Skif 98
2. LUN - Gostionica Jadran 94
3. MEDVEJA - Konoba Kali 94
4. MLINI - Restoran Puntižela 94
5. Z. ROGOZNIČKO - Buffet pizzeria Punta 94
6. ŽULJANA - Bistro Ankora 94
7. BILICE - Ugostiteljski objekt Panova 93
8. LUKOVO ŠUGARJE - Restoran Jure 93
9. GLAVOTOK - Konoba Pud brest, Milohnići 92
10. MIMICE - Emi Bar & Restaurant 92
11. PODSTRANA - Restoran Jure 92
12. PRIVLAKA - Restoran Amico 92
13. ZATON - Caffe bar – pizzeria Sidro 92
14. KARIGADOR - Konoba Astarea,
Brtonigla 91
15. RAŽANAC - Restoran Nina’s place 91
16. ROVANJSKA - Restoran Bartol 91
17. SLANO - Konoba-pizzeria Maestral 91
18. KLENOVICA - Konoba Navigare 90
19. SV. FILIP I JAKOV - Restoran Pikolo 90
20. VOLOSKO - Konoba Ribarnica Volosko 90
21. ZABLAĆE - Restoran Zora 90
22. JEZERA - Restoran Zlatna Školjka 89
23. KLEK - Restoran-pizzeria Klek 89
24. POSEDARJE - Pizzeria Fortuna, Slivnica 89
25. KRNICA - Konoba PortoRiko 87
26. BANJOLE - Pizzeria Nina 86
27. JADRANOVO - Restoran Selina 86
28. PEROJ - Pizzeria Peroj 86
29. BRATUŠ - Konoba Pukić 80

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.