Promotivni tjedan

Ulaznica za Plitvice 50 kuna, za djecu 20. Jeftiniji je i ručak

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Ulaznica za Plitvice 50 kuna, za djecu 20. Jeftiniji je i ručak
09.10.2018.
u 07:32
U cijeni ulaznice je, osim osiguranja, i vožnja panoramskim vozilom te električnim brodom
Pogledaj originalni članak

Nacionalni park Plitvička jezera, nakon nekoliko godina stanke, organizira ovaj mjesec takozvani Obiteljski tjedan ili, kako je ove godine nazvan, Promotivni tjedan, u kojem želi otvoriti vrata NP-a uglavnom domaćim posjetiteljima koji tijekom vrhunca sezone, u srpnju, kolovozu i rujnu, izbjegavaju Plitvice zbog velikih gužvi, ali i jako visokih cijena – u srpnju i kolovozu ulaznica za jednu osobu stoji čak 250 kuna.

No, u Promotivnom tjednu, koji traje od 5. do 14. listopada, cijene ulaznica su i do 75 posto niže, što je iznimno privlačno gostima u posezoni. Cijena ulaznice za odraslu osobu sada iznosi 50 kuna, a inače tijekom listopada stoji 150 kuna. Studenti je plaćaju 30 kuna, a nakon 14. listopada 100 kuna, djeca između sedam i 18 godina 20 kuna, umjesto 80 kuna, a mališani mlađi od sedam godina mogu besplatno šetati oko jezera.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Plitvička jezera
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Plitvička jezera
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Plitvička jezera
Foto: Srđan Hebar
Plitvička jezera
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Plitvička jezera
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
Plitvička jezera
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Plitvička jezera
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Plitvička jezera

U cijeni je, osim osiguranja, i vožnja panoramskim vozilom te električnim brodom. U Promotivnom tjednu znatno su niže i cijene u restoranima na Plitvicama, gdje se sada ručak može pojesti po cijeni od 70 do 120 kuna po meniju. Gost koji kupi ulaznicu za NP Plitvice ima pravo na 15% popusta na ulaznicu za karlovačku Aquatiku.

To svojevrsno umrežavanje cijena za nacionalne parkove, ali i druge destinacije popularne turistima, pokazalo se punim pogotkom ovog ljeta. U NP Plitvice ove su godine osmislili projekt kojim se za cijenu od 300 kuna za odrasle te 200 kuna za djecu u jeku turističke sezone može posjetiti ukupno devet lokacija i znamenitosti unutar “Lika destinacija”: Nacionalni park Paklenicu, Nacionalni park Sjeverni Velebit, Park prirode Velebit, uvalu Zavratnicu, Cerovačke špilje, Pećinski park Grabovaču, Baraćeve špilje, Hrvatski centar za autohtone vrste riba i rakova krških voda te Memorijalni centar Nikola Tesla. Velik interes gostiju, koji su se s jednom ulaznicom u Lici zadržali više dana, jeli domaća jela, spavali u privatnom smještaju i posjetili niz lokacija, dokazao je uspješnost projekta.

Pogledajte video: Obitelj pretraživala rijeku pa se šokirali kada su vidjeli što su izvukli iz vode

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

VR
vrbaZG
09:41 09.10.2018.

9.10., nakon produljenog vikenda pišete da promotivni tjedan traje od 5.10. Da ste članak objavili 1.10. onda bi možda netko i isplanirao odlazak na Plitvice tijekom produljenog vikenda.

ZN
Znam
14:58 09.10.2018.

Snjezana imas li pametnijeg posla u vl od izrugivanja

SN
snovakor
18:32 09.10.2018.

VL alians dotična otkrila je tek sada i složila članak ... za VL .... ma nek si imaju te slapove ... plaćanje magle...taman za bedaste turiste !