Izgleda da će ove godine, uz ostale namirnice, većina domaćih turista sa sobom na godišnji odmor na Jadran nositi i meso. Osim sladoleda, piva, voća i povrća te ostalih napitaka, na moru u nebesa skaču i cijene hrane, ali i svježeg mesa. Kako kaže naša čitateljica, zbog slabog izbora mesa u trgovačkim lancima, uputila se u mesnicu gdje ju je dočekalo neugodno iznenađenje.
– Prošli vikend s obitelji sam bila u Jadranovu i neugodno se iznenadila. U mesnici u Jadranovu 550 grama ćevapčića od miješanog mesa platila sam nevjerojatnih 38 kuna.... Strašno, pa u Zagrebu je jedan kilogram na akciji 25 kuna ili najviše 45 kuna. Kolegica koja je isto bila u Jadranovu kaže da biftek košta 150 kuna! Mislim da ću na ljetovanje nositi svu hranu iz Zagreba, a oni neka dižu cijene! Samo što će biti iduće godine – pita se naša čitateljica iz Dugog Sela, Snježana Štefinovec, koja već godinama ljetuje u Jadranovu pored Crikvenice.
Cijena kilograma ćevapa od miješanog mesa (70 posto je junetine i 30 posto svinjetine) košta oko 42 kune u zagrebačkim mesnicama, dok je cijena kilograma bifteka oko 135 kuna. Kupcima preostaje da dobro proučavaju cijene i kupuju tamo gdje im se nudi najbolji omjer cijene i kvalitete.
U Zagrebu kilogram ćevapa 42 kune, na moru 550 g - 38 kn
FOTO Kakva raskoš! Evo božićne idile u domu Marka Grubnića, no je li malo pretjerao s Photoshopom?
Ne govorite im što da rade: Ovi horoskopski znakovi ne podnose autoritete i uvijek idu protiv pravila
FOTO Pogledajte prizore prve polnoćke u Zagrebačkoj katedrali nakon potresa
Naši novinari u borbi za titulu Shopping majstora: glasajte i osvojite vrhunske poklone!
Zašto ćete se baš ovog Božića sjećati cijeli život? Odgovor je jednostavan
ako ides na more onda jedes fine stvari cordon blue, pile na žaru, nešto flambirano, minijaturno, puno povrca i mrvica zacina.. i skupo plačaš.. ne ideš na more da se toviš čevapima, svinjetinom, pa nije božić....