Povjerenstvo HTZ-a i Ministarstva turizma sužava krug kandidata

U užem izboru za destinaciju izvrsnosti deset mjesta

Foto: Boris Ščitar
U užem izboru za destinaciju izvrsnosti deset mjesta
26.01.2010.
u 08:30
U veljači će izborna komisija Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma broj kandidata koji ulaze u posljednji krug za europski destinaciju izvrnsosti smanjiti na samo pet.
Pogledaj originalni članak

U utrku za europsku destinaciju izvrsnosti ušli su Rijeka i Općina Raša, grad na četiri rijeke Karlovac, Otočac i Gacka dolina, Fužine - jezera Bajer i Lepenica, Hrvatska Kostajnica i rijeka Una, dolina rijeke Cetine, otok Krapanj i Jadransko more, Ilok i Dunav, Općina Kolan i otok Pag, te Nin s jadranskom obalom.

Glavni ured Hrvatske turističke zajednice natječaj za izbor nacionalnog pobjednika Europske destinacije izvrsnosti proveo je lani u listopadu, a pristiglo je 19 kandidatura.

Izbor deset područja uz vode, koji su ušli u daljni krug, napravljen je jednoglasno. Povjerenstvo Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice kandidirane će obići u veljači te izabrati pet koji će ući u užu izbor za nacionalnog pobjednika.

Ispale su destinacije koje su imale broj posjetitelja viši od nacionalnog prosjeka (poput NP Plitvička jezera), nisu bile potpune ili na neki drugi način nisu bile u skladu s općim europskim kriterijima.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.