Film kao inspiracija

U nekoliko poteza \'ukradite\' stil neponovljive Coco Chanel

Foto: pixsell
coco (1)
Foto: pixsell
coco (1)
Foto: pixsell
coco (1)
Foto: pixsell
coco (1)
Foto: pixsell
coco (1)
08.03.2012.
u 14:00
Koristili su se autentični kostimi iz Chanelova konzervatorija, dobili su i nominaciju za Oscar
Pogledaj originalni članak

Coco prije Chanela (2009.), film je koji prati put Gabrielle Coco Chanel od sirotišta u kojem ju je otac ostavio do francuske visoke mode.

Audrey Tatou, koja je preuzela glavnu ulogu, fizički doista sliči slavnoj Mademoiselle, no kritičari su se obrušili na njezinu interpretaciju Coco, nazivajući je nedovoljno snažnom. Svoj put do mode Coco je počela dizajniranjem šešira. Kostimografkinja Catherine Leterrier za ovaj film bila je nominirana za Oscara, a kaže da je ostvarila izvrsnu suradnju s modnom kućom Chanel.

“Za posljednjih nekoliko scena odabrali smo autentične kostime iz Chanelova konzervatorija!”, a uz klasične krojeve, zanimljivo je odijelo ljubavnika koje Coco prekroji za vlastitu građu te odnos jednostavnosti Chanelova dizajna i tadašnje nakićene mode.   

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.