Za zdravlje

Tri šalice čaja dnevno mogu smanjiti rizik od srčanih problema

Foto: Photos.com
Tri šalice čaja dnevno mogu smanjiti rizik od srčanih problema
09.10.2010.
u 15:38
Tri šalice crnog ili zelenog čaja dnevno mogu smanjiti rizik od srčanih problema za 11 posto, pokazalo je istraživanje Sveučilišta Western Australia
Pogledaj originalni članak

Tri šalice crnog ili zelenog čaja dnevno mogu smanjiti rizik od srčanih problema za 11 posto, pokazalo je istraživanje Sveučilišta Western Australia, prenosi Daily Mail. Tako se smanjuje nakupljanje opasnih masnoća i kolesterola u arterijama. Prednosti čaja su velike upravo zbog sastava flavonoida, antioksidanta koji se protivi kardiovaskularnim bolestima.

Jedna šalica čaja osigurava 150-200mg flavonoida. Dvije šalice čaja ekvivalent su pet porcija povrća ili dvije jabuke. Studija je objavaljena u znanstvenom časopisu Molecular Aspects of Medicine, a otkriveno je i da je sadržaj flavonoida u crnom čaju jednak onome u zelenom čaju.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.