Lonely Planet proglasio

Veliki uspjeh: Hercegovina i Istra u top 10 europskih ljetnih destinacija

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterestock
Putovanja
Foto: Getty Images
Putovanje
Foto: Getty Images
Putovanje
Foto: Shutterestock
Putovanja
Foto: Getty Images
Putovanje
Foto: Sanji Strukić/PIXSELL
aerodrom, putovanja, kofer, putnici, zračna luka, (1)
Foto: Shuttterstock
22.05.2019.
u 10:43
Na pobjedničkom mjestu nalaze se planine 'High Tatras' u sjevernoj Slovačkoj, na granici s Poljskom
Pogledaj originalni članak

Najavljujući godišnji popis najboljih europskih ljetnih destinacija, Lonely Planet odabrao je mnoštvo manje poznatih mjesta koja će biti idealna za godišnje odmore. Uz ova manje poznata mjesta, lista prati i neka klasična mjesta za odmor, a na pobjedničkom mjestu nalaze se planine Visoke Tatre  u sjevernoj Slovačkoj, na granici s Poljskom. Na popisu je i najviši vrh u zemlji, Gerlach visok 2655 metara, kao i jezero Štrbské Pleso, piše CNN.

Na popisu se nalazi i mala zemlja Lichtenstein, a ove će se godine otvoriti i 75 km duga staza Lichtenstein u sklopu obilježavanja 300 godina suverene nacije.  Na listi se našla i Hrvatska, točnije područje sjeverne Istre, poznato po čistom moru, vinu i rimskoj povijesti. Zatim je tu talijanska luka Bari, koju LP opisuje kao nekadašnje renesansno mjesto uživanja. Na popis je ušao i Island, a savjet je da se odmaknete od poznate rute Golden Circle u blizini Reykjavika i da se uputite na Arctic Coast Way na sjeveru otoka. 

Foto: Shuttterstock

Za ljubitelje hrane i pića, Lonely Planet navodi Lyon u jugoistočnoj Francuskoj, kao i Vevey u Švicarskoj, grad na jezeru koji će biti domaćin ''Fete des Vignerons'' festivala vina u srpnju. Popis je zaokružila španjolska prijestolnica Madrid, najviše zbog svoje održivosti i noćnog života, a zanimljivo je i kako se na listi našla i Bosna i Hercegovina, gdje turisti mogu posjetiti srednjovjekovne gradove, tunele u Vjetrenici, kao i poznati Stari most u Mostaru.

Evo i konačnog popisa

Visoke Tatre, Slovačka
Madrid, Španjolska
The Arctic Coast Way, Island
Hercegovina, Bosna i Hercegovina
Bari, Italy
Shetland, Škotska
Lyon, Francuska
Liechtenstein
Vevey, Švicarska
Istra, Hrvatska

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

IN
ima_nešto
11:54 22.05.2019.

koji nevažan popis

DM
drazen.muhvic
22:00 22.05.2019.

OK - Istra, ali koji k u naslovu spominjete Hercegovinu?