zamke šopinga

Tinta na računima loše utječe na plodnost muškaraca

Foto: Photos.com
Tinta na računima loše utječe na plodnost muškaraca
30.06.2010.
u 10:03
U tinti koja se koristi za otiskivanje računa nalazi se opasna tvar bisfenol A.
Pogledaj originalni članak

Neki računi koji se izdaju u trgovinama sadrže dovoljno bisfenola A (BPA), štetne tvari koja može loše utjecati na muške hormone. Tvrdi to američka Agencija za hranu (FDA), a urolozi upozoravaju da ta tvar može utjecati na povećanje estrogena, što pak može prouzročiti nedostatak seksualnog nagona i smanjenje potencije.

Bisfenol A, koji je zabranjen u nekoliko američkih država, može biti opasan ako muškarci diraju račun pa usta ili hranu. Čini se da kupnja uistinu nije za muškarce ili sada barem imaju dobru ispriku za ostajanje kod kuće ispred televizora.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DO
donbago
16:22 30.06.2010.

izrazito glup chlanak.