NOVA KAMPANJA

Tiffanyjevo prstenje sad je simbol i gay-brakova

Foto: Thinkstock
Tiffanys New York City
15.01.2015.
u 10:31
Doručak kod Tiffanyja više nije povlastica dama. Prava ljubav može se desiti više puta i u različitim oblicima, kažu u Tiffanyju
Pogledaj originalni članak

Svjetska draguljarska kuća Tiffany & Co prva je napravila liberalni iskorak u svijet istospolnih brakova predstavivši marketinšku kampanja za proljeće 2015. godine pod nazivom "Will You?".

Prvi put u povijesti brenda, prekrasan vjenčani i zaručnički nakit predstavljaju istospolni parovi. Fotografije za kampanju potpisuje poznati njemački fotograf Peter Lindbergh koji je snimio sedam parova, a na jednoj su dvojica muškaraca koji sjede na stubama njujorške kuće na Upper East Sideu i drže se za ruke.

Time se Tiffany & Co pridružio nizu svjetskih brendova koji su kampanje posvetili istospolnim parovima.

– Tiffanyjevi prsteni nisu više povlastica samo dama. Živimo u vremenu promjena, a prava ljubav može se desiti više puta i u različitim oblicima – izjavila je glasnogovornica Tiffany & Co i dodala da je zaručničko i vjenčano prstenje iz Tiffanyja prva rečenica priče koju će par napisati u zajedničkom životu. Inače, od svoga osnutka kuća Tiffany & Co sinonim je za omiljeno zaručničko i vjenčano prstenje ukrašeno brilijantima.

Priča počinje davne 1837. u New Yorku kada je Charles Lewis Tiffany, "naoružan" vizijom glamura i ekskluzivnosti, stigavši u grad osnovao draguljarsku kuću.

Bio je strastveni kolekcionar dragulja, ali i pionir dizajna koji je diktirao trendove. Njegova čuvena japanska kolekcija srebrnog nakita nagrađena je na svjetskoj izložbi u Parizu već 1878. godine.

Okrunjena bijelom vrpcom, Tiffanyjeva tirkizna kutijica, čuveni Blue Box, međunarodni je simbol stila i sofisticiranosti i već s prvim pogledom na nju srce brže kuca. "Tiffany ima nešto što vam neće prodati, koliko god novca za to ponudili, a to je kutijica. No rado će vam je pokloniti", objavio je The New York Sun još davne 1906. godine.

>>Pogledajte fotografiju gej očeva koji su prvi put u ruke primili svog sina

>>Žene danas imaju više partnera nego u 90-ima, ali je manje seksa

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.