ima li što slatko?

VIDEO: Šveđani su ludi za slatkišima, djeca ih jedu samo subotom

Foto: Screenshot
VIDEO: Šveđani su ludi za slatkišima, djeca ih jedu samo subotom
19.08.2014.
u 11:59
U švedskoj je tradiciji da mališani slatkiše konzumiraju isključivo subotom
Pogledaj originalni članak

Iako su švedski slatkiši nadaleko popularni, čini se kako Šveđani, neovisno o tome, itekako obraćaju pažnju na to kada će i koliko njihova djeca uživati u ovim slatkim delicijama.

Naime, u švedskoj je tradiciji da mališani slatkiše konzumiraju isključivo subotom. Još je jedna zanimljiva činjenica – upravo su Šveđani najveći potrošači slatkiša – jedu 18 kilograma slatkiša po osobi godišnje.

>>Mmm, to je Godis, dućančić švedskih slatkiša iz snova

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar nijeminišta
nijeminišta
12:23 19.08.2014.

"švedski slatkiši nadaleko popularni" - od kada su to šveđani "nadaleko poznati" po slatkišima??? na čemu je ovaj novinar?

Avatar MissDaisy
MissDaisy
16:05 19.08.2014.

Znači nije više švicarska čokolada in nego švedska :D .. Za krepat. Oni izgleda sve rade vikendom, opijaju se, jedu čokoladu...