Čakovec

Svake godine sve bolje Porcijunkulovo i ovaj put neće razočarati niti najizbirljivije

Foto: Promo
Porcijunkulovo
Foto: Promo
Porcijunkulovo
Foto: Promo
Porcijunkulovo
Foto: Promo
Porcijunkulovo
Foto: Promo
Porcijunkulovo
06.07.2017.
u 14:15
Specifičnost manifestacije su brojni izlagači koji nude autentične suvenire i rukotvorine te prikazuju način izrade tradicijskih proizvoda karakterističnih za naše krajeve.
Pogledaj originalni članak

53. po redu Porcijunkulovo, sve popularnija manifestacija, ove će se godine u Čakovcu održati od 28. srpnja do 2. kolovoza. Brojni posjetitelji iz Hrvatske i susjednih zemalja i ovaj će puta moći uživati u brojnim zabavnim sadržajima u karakterističnom ambijentu tisuća šarenih kišobrana.

„Prošle godine posjetilo nas je preko 230.000 posjetitelja, a Porcijunkulovo je najveća manifestacija u sjeverozapadnoj Hrvatskoj s tristotinjak izlagača. Ove godine očekujemo blizu 300.000 posjetitelja, a sigurni smo da će i broj izlagača nadmašiti prošlogodišnji rekord.“, povodom ovogodišnjeg Porcijunkulova izjavila je Boška Ban Vlahek, direktorica čakovečke Turističke zajednice.

I ove godine možemo očekivati besplatne koncerte najboljih izvođača iz Hrvatske i susjedstva.

Specifičnost manifestacije su brojni izlagači koji nude autentične suvenire i rukotvorine te prikazuju način izrade tradicijskih proizvoda karakterističnih za naše krajeve. Prezentira se i bogata gastronomska ponuda, s posebnim naglaskom na sjajne međimurske vinare.

Foto: Promo
Porcijunkulovo

U ponudu Porcijunkulova spadaju dječje igraonice i radionice te pričaonice, umjetničke izložbe, prezentacije i promocije specifičnih djelatnosti, a svakako treba spomenuti i 18. međunarodni oldtimer susret „Međimurje 2017.“.

„Pozivam sve građane Čakovca, Hrvatske i susjednih zemalja na Porcijunkulovo koje svake godine oduševljava stotine tisuća posjetitelja. Ponosan sam da manifestacija uz zabavu nastoji obuhvatiti i socijalni aspekt, pa tako organiziramo humanitarnu akciju za pomoć našim najpotrebitijima. I ove ćemo godine organizirati prodaju „startarsica“ s motivom manifestacije Porcijunkulovo. Nadam se da će humanitarna akcija kao i prošle godine izazvati neočekivano veliki interes jer je dvjestotinjak pari „startarsica“ rasprodano u samo dva dana.“, rekao je gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr