'Manje je više?'

Studija: Jače našminkane žene doživljava se kao manje inteligentne i promiskuitetne

Foto: Shutterstock
Studija: Jače našminkane žene doživljava se kao manje inteligentne i promiskuitetne
22.04.2021.
u 21:35
Žene s jačom šminkom muškarci češće objektiviziraju i doživljavaju kao usputne partnerice za neobavezan seks - a 's visoka' ih gledaju i druge žene
Pogledaj originalni članak

Beauty industrija rapidno raste i godišnje generira više od 600 milijardi dolara, a ni nakon godine pandemije ne pokazuje prave znakove usporavanja - pa se procjenjuje da će do 2024. 'u godini uprihoditi više od 800 milijardi dolara.

No bez obzira koliko se beauty proizvoda i make upa proda, pretjerano dotjerivanje ženama čini se ne ide u prilog - tako je bar pokazalo nedavno istraživanje koje kaže da se žene koje se jače šminkaju doživljava glupljima od onih koje slijede moto da je 'manje više'...

Studija je nedavno objavljena u časopisu European Journal of Social Psychology, a pokazuje i da žene s jačom šminkom muškarci češće objektiviziraju i doživljavaju kao usputne partnerice za neobavezan seks - te da ih 's visoka' gledaju i druge žene.

Do toga su australski sociolozi došli nakon što su od 844 ispitanika tražili da na fotografijama procjene žene s i bez make upa i da po svom nahođenju ocijene njihov moral i intelekt.

Domaća manekenka objavila fotku iz školskih dana, možete li prepoznati o kome se radi?

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Ljupka Gojić Mikić
Foto: Instagram
Ljupka Gojić Mikić
Foto: Instagram
Foto: Jelena Balić
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram/riley.loudermilk
Foto: Instagram

Prije nego se zapitate trebate li ublažiti svoj look i birati 'lakšu' šminku, treba naglasiti da su neke prethodne studije dobile potpuno oprečne rezultate - pa tvrde da se žene sa šminkom na licu pametnije, piše The Sun.

Tako je studija od prije par godina pokazala da studentice koje se šminkaju u prosijeku dobivaju bolje ocjene od onih s 'čistim' licem, a razlog je taj što im make up podiže samopouzdanje zbog čega ostvaruju i bolje konačne rezultate.

Ipak, ako idete na razgovor za posao ili negdje drugdje gdje je prvi dojam ključan, vjerojatno se pametnije našminkati umjereno nego izgledati 'pretjerano glamurozno i dotjerano'... 

Jastučnica na kojoj spavate vjerojatno ima više bakterija nego WC školjka.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.