zanimljivo

Znanstvenici otkrili što muževe čini sretnima u braku

Foto: Getty Images
Par, ljubavpar
Foto: Thinkstock
par u krevetu
Foto: Thinkstock
muškarac i žena
Foto: Thinkstock
Par
Foto: Getty Images
Par
Foto: Getty Images
par u kadi
12.10.2018.
u 09:59
Muškarci su sretniji u braku ako za suprugu imaju fizički atraktivnu ženu
Pogledaj originalni članak

Jeste li sigurni da je vaš karakter ono što vas drži u sretnom braku? Može se činiti da je to zaista neumjesno pitanje, no upravo na njega su znanstvenici potražili odgovor i došli do zaključka koji se možda neće svima svidjeti. 

Istraživanje koje su proveli pokazalo je da su sretniji muževi oni koji imaju fizički privlačnije supruge. Voditeljica istraživanja, psihologinja Andrea Meltzer sa Sveučilišta Florida, analizirala je 450 parova tijekom pune četiri godine tijekom kojih je pitala smatraju li da fizički privlačan bračni partner znači i sretniji brak?

Rezultati istraživanja objavljeni su u časopisu Journal of Personality and Social Psychology, a pokazalo se kako su muškarci sretniji u braku ako za suprugu imaju fizički atraktivnu ženu. 

Ipak, čini se kako je ženama muškarčev izgled manje bitan za sretan brak. Smatraju da su one sretnije kada je i njihov suprug sretniji, a tu nema veliku ulogu fizički izgled njihova odabranika. 

Pogledajte i video 4 mjesta na njezinom tijelu koja ne smijete dodirivati tijekom seksa

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

KO
KoToTamoPeva
10:14 12.10.2018.

fizički privlačna žena = više sexa više sexa = sretna veza