pogriješila

Stjuardesa joj je rekla da do slijetanja ima više od tri sata pa je shvatila da je u krivom zrakoplovu

Foto: Pixabay
Avion
Foto: Pixabay
Avion
Foto: Thinkstock
Avion, zrakoplov
Foto: Thinkstock
Avion, zrakoplov
Foto: Pixabay
Avion
17.05.2016.
u 07:00
Nakon što joj je stjuardesa odgovorila da do slijetanja ima još oko tri pol sata, zbunjena putnica je odgovorila: Ali nikada nisam na ovoj relaciji putovala dulje od sat vremena
Pogledaj originalni članak

Kada se spremate na put, neke stvari mogu krenuti po zlu. Ipak, sreća je da se to ipak ne događa toliko često te je mnogima najveća briga eventualni gubitak prtljage. 

A što kada uđete u krivi zrakoplov? I nezaobilazno pitanje, kako je to uopće moguće? 

Stjuardesa Donna Cuervo odlučila je ispričati jedno takvo iskustvo za Quoru. Na letu iz New Yorka za Portland, jedna ju je putnica upitala: "Skoro smo stigli, zar ne?" 

Nakon što joj je stjuardesa odgovorila da do slijetanja ima još oko tri pol sata, zbunjena putnica je odgovorila: "Ali nikada nisam na ovoj relaciji putovala dulje od sat vremena."

I tako je jedno obično pitanje otkrilo da se putnica nalazi u krivom zrakoplovu i putuje na krivu destinaciju. A onda se postavlja pitanje: Kako se to uopće moglo dogoditi?

Oni koji putuju zrakoplovom znaju da je potrebno napraviti check in, imati valjanu zrakoplovnu kartu na kojoj su podaci o putniku, letu te bar kod koji zaposlenici očitavaju prilikom ukrcavanja u zrakoplov. 

Ova putnica došla je na krivo mjesto za ukrcaj, a kada je zaposlenik pokušao skenirati njezinu kartu, nije se čuo uobičajeni "biip", priča stjuardesa. Djelatnik ju je ipak pustio u zrakoplov koji je na toj liniji rijetko kad popunjen. S obzirom na to da je u zrakoplovu bilo i dovoljno praznih sjedala, nije se dogodilo da je netko zatražio putnicu da ustane s njegova mjesta. 

Tako je sasvim slučajno otkriveno da je žena u krivom zrakoplovu, kada je upitala stižu li uskoro. Avioprijevoznička tvrtka ponudila joj je povratni let za New York, čime je putnica bila zadovoljna. 

>>Znanstveno-fantastične brzine: Beč – Bratislava za osam minuta

>>Ovo je 6 stvari koje vam kabinsko osoblje nikada neće reći kada ste u avionu

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ST
strsljen2013
11:21 18.05.2016.

Pa dobro i što sad? Događa se i pametnima.