PROMO

Slavonijo dok ti ime traje, čuvat ćemo tvoje običaje

Foto: Promo
6. Dani salaša Tena
Foto: Promo
6. Dani salaša Tena
Foto: Promo
6. Dani salaša Tena
Foto: Promo
6. Dani salaša Tena
27.08.2020.
u 16:19
„6. Dani salaša Tena“ očekuju vas u Vinkovcima uz popularnu Pekmezijadu i Sajam autohtonih proizvoda
Pogledaj originalni članak

Šesto izdanje tradicijske i kulturne manifestacije „Dani salaša Tena“ održat će se u nedjelju, 30. kolovoza, s početkom u 11 sati, uz provođenje svih potrebnih epidemioloških mjera i preporuka. Ova hvalevrijedna manifestacija održat će se, kao i do sada, u predivnom ambijentu Teninog salaša u Vinkovcima. Organizator manifestacije, društvo Boso, utemeljio je „Dane salaša Tena“ kako bi očuvao tradicijsku kulturu i baštinu na području Slavonije, što je cilj koji se svake godine potvrđuje velikim brojem posjetitelja i sudionika.

Foto: Promo
6. Dani salaša Tena

U sklopu manifestacije koja slavi slavonsku kulturu, gastronomiju i običaje, održat će se i popularna Pekmezijada, atraktivno i zabavno natjecanje u tradicionalnom kuhanju pekmeza od plavih šljiva. Ove će se godine natjecateljske ekipe, opremljene pregačama, kuhačama i malim kulinarskim tajnama, boriti za titulu najukusnijeg pekmeza. Pobjednici Pekmezijade bit će proglašeni u 18.00 sati.

Posjetitelji će se moći na licu mjesta uvjeriti u kvalitetu i umješnost lokalnih poduzetnika na Sajmu autohtonih proizvoda. Tu će se, kao i svake godine, moći razgledati i kupiti proizvodi i rukotvorine te se upoznati s bogatom ponudom domaćih izlagača. A za posjetitelje i ekipe koje će se boriti za titulu najukusnijeg pekmeza, organizatori su pripremili najbolje od slavonske kuhinje – gulaš od divljači s tjesteninom, šaran na rašljama, janjetina ili teletina ispod peke te jela s roštilja.

Foto: Promo
6. Dani salaša Tena

Zbog izvanrednih okolnosti u kojima se ovogodišnji „Dani salaša Tena“ održavaju, na manifestaciji će se paziti na poštivanje udaljenosti, dezinfekciju ruku i poštivanje svih drugih mjera koje je potrebno provoditi, a o kojima će posjetitelji i sudionici biti informirani pri samom dolasku na Tenin salaš.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr