Slabije vino može smanjiti rizik od raka crijeva

Foto: Reuters/Pixsell
Slabije vino može smanjiti rizik od raka crijeva
19.01.2010.
u 14:02
Slabije vino, ono sa 10 posto alkohola umjesto onog sa 14 posto, može smanjiti rizik od raka crijeva.
Pogledaj originalni članak

Ako redovito odnosno svakodnevno pijete čašicu vina, razmislite o tom da zamijenite uobičajeno vino malo slabijim, jer slabije vino moglo bi smanjiti rizik od raka. Studije su pokazale da ljudi koji piju vino sa 10 posto alkohola, umjesto, na primjer, 14 posto, mogu od toga imati mnogo koristi.

Udruga za istraživanje raka World Cancer Research Fund, koja je provela istraživanje, pozvala je proizvođače da na tržište stave više vina i piva s manjim postotkom alkohola.

Iako nije točno određeno koliko je smanjen rizik ako zamijenite jače vino slabijim, iz udruge tvrde da će u svakih 100 ljudi koji to učine biti jedan koji će zbog toga izbjeći rak crijeva, jer istraživanja su se orijentirala na ovu vrstu raka.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.