Grozno

Škola je optužila petogodišnjaka s autizmom za seksualno zlostavljanje, a obitelj se pobunila

Foto: Screenshot/news channel 9
Škola je optužila petogodišnjaka s autizmom za seksualno zlostavljanje, a obitelj se pobunila
26.09.2019.
u 09:11
Dječak je samo zagrlio i poljubio svoje prijatelje, kako tvrdi njegova starateljica, a čak ni svjedočanstvo doktora nije uvjerilo učitelje da su u krivu
Pogledaj originalni članak

Petogodišnjeg Nathana s autizmom osnovna škola East Ridge u Tennesseeiju je optužila za poduzimanje seksualnih aktivnosti prema svojim prijateljima u školi, a obitelj tvrdi kako on jednostavno ne zna što radi, piše Lad Bible. 

Foto: Screenshot/news channel 9

Iz škole su rekli kako je maleni Nathan nekoliko puta prešao sve granice, ali i da je učiteljica pričala s njim i objasnila mu što je napravio. Njegova obitelj, s druge strane, tvrdi kako je sve veliki nesporazum i kako je on samo grlio i ljubio svoje prijatelje

Njegova starateljica Summery Putnam je rekla kako se Nathan tako ponaša jer ima autizam, a ljudi u školi očito nisu upoznati s tim stanjem. "Ako ne znate kako funkcionira autizam, mislit ćete da se pretvara ili da je teška osoba. Ali to nije tako. On jednostavno ne zna što radi i ne zna kada napravi nešto krivo." 

Otada su ga preselili u drugi razred s novom učiteljicom. Na Facebook stranici televizijskih vijesti javila se i baka dječaka koja je napisala kako je i doktor potvrdio školi Nathanovu dijagnozu, ali oni svejedno nemaju razumijevanja. 

"Što napraviti kada škola optuži petogodišnje dijete za seksualno zlostavljanje? Otkrili su kako će ga to pratiti do kraja života. Ovo je dijete autistično. Škola čak ne sluša ni doktora kada objašnjava njegove poteškoće.", napisala je baka. 

Autizam je razvojni poremećaj mozga. Postoji cijeli spektar autizma. Razlike među djecom mogu biti značajne: Od djece koja imaju popratne intelektualne teškoće te su vrlo ovisna o brizi roditelja do djece čiji stupanj samostalnosti može biti vrlo velik, ali koja i dalje imaju problem s komunikacijom s drugima. 

Pogledajte koliko muškarci poznaju ženske proizvode:

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
11:11 26.09.2019.

Ako se ovako nastavi, bit ćemo mi sretni kad nas okupiraju muslimani.

ZA
zagabria2
23:26 26.09.2019.

To nakaradno društvo tamo ne može dobro završiti