Pokušajte i vi

Evo kako je majka 'natjerala' svog sina da se zdravo hrani

Foto: Instagram
zdrava prehrana
Foto: Instagram
zdrava prehrana
Foto: Instagram
zdrava prehrana
Foto: Instagram
zdrava prehrana
04.08.2015.
u 07:00
Sve što je kuhala svom djetetu složila bi u obliku likova iz njegovih omiljenih crtića
Pogledaj originalni članak

Malo je majki koje ne znaju kako je to kada im dijete ne želi jesti. Pogotovo kada ne želi jesti samo zdravu hranu, a nikad mu dosta slatkiša ili grickalica.

No, jedna se majka dosjetila kako 'natjerati' svog sina da pojede dovoljne količine voća i povrća dnevno.

Naime, sve što mu je kuhala i pripremala za obrok na tanjur bi složila u obliku likova iz njegovih omiljenih crtića ili bi jednostavno tanjur dekorirala privlačnim baš za dijete, dakle šareno i veselo. Na svakom bi tanjuru i ispisala njegovo ime.

– Svaku večer Jacob bi rekao što želi da mu idući dan pripremim za ručak, odnosno koji lik iz crtića. Čak me jednom pitao da mu napravim Michaela Jacksona – rekla je Australka Laleh Mohmedi.

Kako maleni Jacob nije htio jesti zdravu hranu, dosjetljiva majka odlučila se spustiti na razinu djeteta i poigrati se s hranom, a to je polučilo i više nego dobre rezultate.

Ako imate sličnih problema sa svojom djecom, svakako vijedi pokušati.

>> Vodu treba i ‘jesti’: kroz voće, povrće, bistre juhe, variva

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
11:54 05.08.2015.

Uu, >kuhala< je u istom tanjuru jagode, salamu, rotkvice i kuruzne pahuljice. Pretrgla se od muke i usvicala kraj spareta. No dobro pustimo Australce, mlade i stare i njihove prehrambene navike. Nego gospodjo ili gospodicna Karolina, moze li umjesto loseg prijevoda (>pitao da napravim<, wtf, kak bi se reklo, je pak to?) moze li malo inventivnog novinarstva, recimo da nam prikazete kako, na primjer, cuspajz kelj ili mladi grah garnirati s fasiranim sniclima, da to u tanjuru izgleda, recimo, kao izvjesni Miki? Ili Jelena Rozga? Naglasiti pritom da sve namirnice stizu s nasih OPG-a a zabavni likovi s domace scene! Domisljata kuharica za svakog clana obitelji naci ce nekoga koga bi s uzitkom slistio. MIslim, kad vec trucamo gluposti...