Moje zdravlje

Saznajte kako se pripremiti za moguće zdravstvene probleme na ljetovanju

Foto: VL
Moje zdravlje
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
Dubrovnik
23.07.2014.
u 16:30
Novi broj magazina Moje zdravlje na svim kioscima u prodaji za samo 9,90 kuna.
Pogledaj originalni članak

Zašto je broj vaginalnih infekcija tijekom ljeta tako velik? Stručnjaci smatraju da je glavni krivac promjena ponašanja tijekom ljetnih mjeseci. Tijekom ljeta pojačane su spolne aktivnosti, nepravilnosti u uporabi tampona i veća je izloženost vlazi. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), kod znatnog broja vaginalnih upala nema nikakvih simptoma (npr. 84% kod bakterijske vaginoze).

Da bi odmor i ostao odmor, potrebno je dobro se pripremiti za njega! Tu je i popis svega što treba sadržavati mala putna ljekarna koja će vam pomoći da bez pomoći liječnika riješite manje zdravstvene poteškoće.

Dok se odmarate u debeloj hladovini, zabavite se rješavajući kvizove znanja i naučite nešto novo o zdravim stranama sunca, prehrani, pićima koja dehidriraju te o starenju.

Za one koji se ne vesele kolovozu zbog ambrozije tu je velika priča o uspješnoj klimato-talasoterapiji koja pomaže kod simptoma alergija! Pročitajte sve o ovoj uspješnoj metodi liječenja te o tome kako će funkcionirati rehabilitacijski park na otvorenom u sklopu specijalne bolnice Thallassotherapia Crikvenica.

Naučite što učiniti u slučaju sunčanice te gdje tražiti liječničku pomoć ako je zatrebate na godišnjem odmoru.

Donosimo savjete kako se savršeno opustiti i izvući maksimalno iz godišnjeg odmora, ali i vratiti se na posao odmoran i sretan. Pravo je vrijeme da začinite svoj život spontanošću koja se krije u svima nama, samo se treba opustiti i dopustiti si malo slobode.

Kada je riječ o prehrani i mršavljenju, rješenje koje će vas oduševiti jest pisanje dnevnika prehrane! Donosimo smjernice za vođenje dnevnika koji dokazano pomaže u mršavljenju te u balansiranju prehrane. Sve što ste uvijek htjeli znati o industrijskoj konoplji sada imate priliku saznati. Donosimo priču o velikom povratku ove svestrane namirnice, recepte za pripremu burgera, kolača i shakea od konoplje.

Kako biste nam cijelo ljeto ostali lijepi i zdravi, podsjetite se koje sve dijelove tijela treba namazati za potpunu zaštitu. Ne zaboravite ni područja ispod kupaćeg kostima te dorzume stopala. O moći prirodne kozmetike razgovarali smo s dr. sc. Striborom Markovićem, koji otkriva sve blagodati prirodne kozmetike, sastojke koje bi smjela i one koje ne bi smjela sadržavati te recepte iz bakine riznice za prirodnu njegu cijelog tijela.

Ako ste na moru, obvezno plivajte jer je plivanje dobro za zdravlje cijelog organizma.

Sve ovo i još mnogo više pročitajte u novom broju magazina Moje zdravlje, koji možete nabaviti na svim kioscima za samo 9,90 kn!

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.