pranje kose

Šamponirate cijelu kosu? Doznajte što gotovo svi radimo pogrešno

Foto: Thinkstock
Tuširanje
Foto: Thinkstock
Tuširanje/kupanje
Foto: Thinkstock
Tuširanje
Foto: Thinskstock
tuširanje
Foto: Thinskstock
tuširanje
Foto: Thinskstock
tuširanje
Foto: Thinkstock
Tuširanje
04.04.2018.
u 08:26
Ako imate suhu kosu prvo nanesite regenerator, a zatim je šamponirajte pa opet nanesite regenerator.
Pogledaj originalni članak

Pranje kose mnogima je svakodnevna rutina, no znamo li zaista kako bismo trebali prati kosu? Lori Contarino, stručnjakinja za njegu tijela i kose tvrdi kako je svakodnevno pranje kose loša ideja.

To isušuje kosu, jer uklanjamo prirodna ulja s tjemena i može uzrokovati lomljenje kose. Prirodna ulja su jako bitna za zdravlje našeg tjemena i kose. Ako imate suhu kosu prvo nanesite regenerator, a zatim je šamponirajte pa opet nanesite regenerator. Ono što bi svi trebali znati jest da šamponirati treba samo skalp, a izbjegavati šamponirati vlasi prema vrhovima. 

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

AU
austrougarskigeneral
09:57 04.04.2018.

a sada svatko ima svoj način pranja kose.

RO
Rosali
21:37 11.04.2018.

Ja perem po starim frizerskim metodama, uvlacenjem jabucica prstiju u kosu, i to na tjemenu u krugove , na potiljku jedne k drugima i na koncu na samom tocki tjemena sa vrhovima palceve u smjeru jedno porema drugom. Samponiranj najmanje 2x . ispiranje detanjno , brisanje rucnikom samo stiskanje bez trljanja.