umjesto tableta...

Šalica jutarnje kave odagnat će vam bolove u vratu

Foto: Reuters
Šalica jutarnje kave odagnat će vam bolove u vratu
06.09.2012.
u 16:29
Ako vam je posao vezan za računalo, šalica crnog napitka može vas spasiti od bolova u vratu...
Pogledaj originalni članak

Ljudi koji rade pred računalom mogu imati pojačane bolove u predjelu lumbalne i vratne kralježnice. No istraživači su otkrili da problem može riješiti – šalica kave.

Naime, znanstvenici sa sveučilišta u Oslu pronašli su važne koristi od kofeina koji je i inače poznat po "razbijanju" bolova, a postao je i sastavni dio paracetamola i aspirina.

Ispitanici su, i oni koji su bili zdravi i oni koji su mahom patili od kroničnih bolova izazvanih upravo dugotrajnim gledanjem u zaslon, nakon popijene šalice kave bez prekida za računalom radili punih sat i pol te se nisu žalili na bolove u vratu, rukama i zglobovima kao oni koji nisu uživali u tom jutarnjem ritualu, prenosi Livescience.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
-obrisani-
21:19 06.09.2012.

Hrpa besmislica! Knjiga se zove "Stretching za računalom ili radnim stolom". Kakva kava, kakvi bakrači...