Posve prirodno i domaće

Ovim aromatiziranim maslacem dramatične boje oduševite goste tijekom blagdanskih druženja

Foto: Emica Elveđi/Pixsell
Ovim aromatiziranim maslacem dramatične boje oduševite goste tijekom blagdanskih druženja
24.11.2022.
u 06:24
Aromatizirani maslaci vrlo su popularni u posljednje vrijeme, a obično se rade sa začinskim ili samoniklim biljem, agrumima ili u nekim ljutim varijantama. Daniela Drčec otišla je korak dalje i osmislila ovu genijalnu kombinaciju s crnim trubačama koja oduševljava i nesvakidašnjom bojom i finim aromama.
Pogledaj originalni članak

Na našem nedavnom druženju s Danielom Drčec, vlasnicom brenda "Adorabe" proveli smo dio vremena u kuhinji gdje nam je Daniela pripremila nekoliko jela sa svojim aromatiziranim solima. Ona s crnim trubačama nadahnula ju je na osmišljavanje aromatiziranog maslaca koji nas je oduševio na prvu. Recept je toliko jednostavan da ćete ga zapamtiti već nakon prvog pokušaja.

Foto: Emica Elveđi/Pixsell

Aromatizirani maslac s crnim trubačama

Sastojci:

maslac

prah crnih trubača

Adorable aromatizirana sol s crnim trubačama

kruh, najbolje baget

Priprema:

Na 2 velike žlice maslaca umiješajte 2 male žličice praha crnih trubača te dodajte još soli po želji. Tostirajte kruh i poslužite.

Prah crnih trubača možete napraviti i sami i koristiti ga u pripremi najrazličitijih jela. Svježe trubače dehidrirajte do hrskavosti (u dehidratoru ili poluotvorenoj pećnici na 40 stupnjeva) te usitnite u mlincu za kavu ili u mužaru. Prah čuvajte u čistoj i suhoj staklenci na hladnijem mjestu i potrajat će vam dovoljno dugo da u prekrasnoj aromi trubača možete uživati tijekom cijele godine.

Foto: Emica Elveđi/Pixsell

Mali poduzetnici

Kad dobiješ ludu ideju osamostaliti se ne pitaj što država može učiniti za tebe – čuvaj se prepreka na svakom koraku!

Ni birokracija, ni tamo neka država i njezini silni uredi za poduzetnike, nitko ti neće pomoći, objašnjava poduzetnica Daniela Drčec koja je od svoje male manufakture "Adorable" uspjela napraviti prepoznatljiv brend. Aromatiziranu sol počela je proizvoditi da bi se njezina obitelj zdravije hranila, a onda su i drugi oko nje poželjeli isto. Sad ima pune ruke posla i velike planove koje redom ostvaruje malim koracima.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar MILENIUM Sokol
MILENIUM Sokol
22:27 24.11.2022.

Hoce li mi tko objasnit sta je trubaca?