narodni lijekovi

Riješite se afti ovim čajem i ne jedite ljuto i začinjeno

Foto: Thinkstock
čaj
Foto: Thinkstock
čaj od limuna i meda
Foto: Thinkstock
Pije kavu, čaj
12.05.2019.
u 16:47
U žena se afte javljaju u drugoj polovici menstrualnog ciklusa pred početak krvarenja kada je imunološki sustav poljuljan.
Pogledaj originalni članak

Uporne i bolne ranice u ustima često upozoravaju na oslabljen imunološki sustav i stres. Kadulja i neven najbolje pomažu. Neugodni "pritić" koji se pojavi u usnoj šupljini zapravo je afta - bolna lezija u usnoj šupljini, na jeziku ili nepcu.

Razloga za pojavljivanje lezija je više, a najčešći je stres, isrcpljenost, manjak vitamina, pad imuniteta, alergije ili uzimanje lijekova kao što su antibiotici, antimikotici...

U žena se afte javljaju u drugoj polovici menstrualnog ciklusa pred početak krvarenja kada je imunološki sustav poljuljan. Najbolji prirodni lijek za liječenje afti jest svježe skuhan čaj od kadulje i nevena. Kadulja je antiseptik, a neven će njegovati sluznicu.

Čaj treba grgljati pa ispljunuti. propolis, kao univerzalni lijek, također pomaže tako da njime trebate premazivati oboljelo mjesto. Pripazite na prehranu, izbjegavajte jaku hranu, pečeno i začinjeno te slano.

Pogledajte i video Supernamirnice koje trebate imati u svom domu

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.