zanimljivo

Pušta nokte već 33 godine: 'Držim ih na 30 centimetara i uživam u pažnji koju izazivaju'

Foto: YouTube
Pušta nokte već 33 godine: 'Držim ih na 30 centimetara i uživam u pažnji koju izazivaju'
09.06.2022.
u 11:30
Svoje nokte tretira kao umjetnička platna i redovito po njima crta impresivne i komplicirane dizajne...
Pogledaj originalni članak

Budući da je obožavala duge nokte svoje majke, Amerikanka Cordelia Adams je odlučila da ni svoje više neće kratiti i da će ih pustiti da rastu; to je bilo davne 1989. kad je bila u svojim 20-ima; pa danas ova 59-godišnjakinja nokte pušta već pune 33 godine.

Najviše što su uspjeli narasti bilo je, kaže, 40 centimetara, no sad ih održava na također impresivnoj dužini od 30 centimetara.

I premda zbog tolikih noktiju mnoge poslove umjesto vrhovima prstiju radi sa zglobovima prstiju; poput pranja suđa i 'skrolanja' prstom po ekranu, ne bi, kaže, nikad mijenjala svoj izgled. 

Svakodnevne situacije u kojima će vas `spasiti` običan lak za nokte:

Foto: Thinkstock
Lak za nokte
Foto: Getty Images
Ključevi
Foto: Getty Images
Hulahopke
Foto: Getty Images
Cipele
Foto: Getty Images
ukosnice
Foto: Getty Images
Nakit, par
Foto: Getty Images
Koverta
Foto: Thinkstock
Lak za nokte

"Pridružila sam se TikToku usred pandemije jer sam vidjela koliko se zabavnih ludorija tamo objavljuje, pa sam odlučila i sama nešto snimiti. Moj je prvi video o pranju ruku imao 17 milijuna pregleda i odmah je postao viralan. Bilo je i mnogo negativnih komentara, ali to mi ne smeta, uživam odgovarati i na njih”, objasnila je za Mirror.

@goldeelocs10 Washing my hands #clean #longnails #soap ♬ original sound - The Nailed One

Najgora stvar u vezi njenih dugih noktiju su, kaže, 'bezobrazna pitanja koja joj neki ljudi postavljaju' – poput 'kako s tim jedeš?' i slično. '

Cordelia, koja i sama radi kao tehničarka za nokte, osmislila je kako obaviti sve svoje svakodnevne zadatke bez da joj nokti smetaju, pa često umjesto vrhova prstiju koristi zglobove, a budući da su joj nokti prirodno zakrivljeni tako da se sklapaju uz ruku, nema problem sa hvatanjem i držanjem stvari.

@goldeelocs10 Explaining my nail growth pattern #longnailgoddess #realnails #longnails #ageless ♬ original sound - The Nailed One

Redovito na njima slika i impresivne i komplicirane dizajne, a koliko ih njeguje govori činjenica da se njena umjetnička djela na noktima nikad ne okrhnu ni ne izblijede, pa tako i sada ima boju staru više od et godina. 

"Obično mi treba između deset minuta i pola sata, ovisno o dizajnu. Ako sve skidam i počinjem od praznog nokta treba mi oko dva i pol sata. Neki su crteži na njima već dugo; jedan na primjer postoji već pet godina”, ispričala je.

Što je najvažnije, ona je svojim noktima zadovoljna i ne misli da će ih ikad drastično skratiti. "Nikad o tome ni ne razmišljam!", rekla je.

Mladić peče hamburgere, odreske i torte u automobilu na suncu u kojem temperature dosežu skoro 100°C:

HASSANOVI RATOVI

'Kada je počeo taj rat, bio sam desetogodišnje dijete s puškom u ruci. Ranjen sam više puta, izgubio sam brata, prijatelje'

Večernjakovci Hassan Haidar Diab i Robert Bubalo snimili su dugometražni dokumentarac ‘Hassanovi ratovi’ o životnoj sudbini koja ostavlja bez daha. Iz filma čija je premijera 4. lipnja u Velikoj Gorici može se iščitati da je Hassan, kao obrambeni mehanizam, gotovo izbrisao svu svoju prošlost, koju sada pred kamerama, uz pomoć svoje obitelji, pokušava sklopiti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Mudlin
Mudlin
12:51 09.06.2022.

Valjda zarađuje šireći koljena pa ruke i nisu bitne?