Je...š mi sve!

Psovanje na poslu može podići duh i moral među radnicima

Foto: Arhiva VL
Psovanje na poslu može podići duh i moral među radnicima
22.05.2010.
u 14:11
Znanstveni tim koji je radio na studiji smatra da bi psovanje moglo postati tradicija ukoliko se tabui oko ovog fenomena nadiđu.
Pogledaj originalni članak

Iako bonton isključuje psovke iz uredske komunikacije, kao i iz komunikacije uopće, one, kaže britanska studija, pomažu u zbližavanju među suradnicima i jačaju zajednički duh. Nova studija dokazuje kako psovanje na poslu može podići duh i moral među radnicima te im omogućiti bolje izražavanje i razvoj kvalitetnijih međusobnih odnosa. U studiji objavljenoj u časopisu Leadership and Organisational Development analizirane su posljedice psovanja na radnom mjestu i dokazano je kako izgovaranje nepristojnih i vulgarnih riječi može imati pozitivan utjecaj na zaposlenike, ali i na šefove. Znanstveni tim koji je radio na studiji smatra da bi psovanje moglo postati tradicija ukoliko se tabui oko ovog fenomena nadiđu. No naglašavaju, psovanje ipak treba imati neke granice. Prema njihovoj analizi psovanje pred nadređenima trebalo bi biti zabranjeno. Zapravo, jedino bi psovanje pred kolegama koji su u istom rangu moglo biti ohrabrujuće i povezujuće. Šefovi koji brane psovanje tako uklanjaju glavnu poveznicu između radnika koja bi mogla njihove odnose samo učvrstiti, nikako razdvojiti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

OB
-obrisani-
14:50 22.05.2010.

Psovanje je prirodno i zdravo, a pogotovo prostačenje. :D Uštogljena atmosfera sama po sebi nije nešto loše, ali je potpuno neljudska i u nju se nitko ne želi vratiti.

DO
doktorica
15:03 22.05.2010.

Nekima je psovanje jedini način kako da se izraze jer im nedostaju argumenti,psovačka nekultura je nažalost izraz nemoći .

MY
mycropht
15:55 22.05.2010.

Ne volim psovače, ali postoje trenuci kad je ljudski i normalno opsovati. Nije moguće svaku misao i osjećaj izraziti pristojnim rječnikom.