Medijski pokrovitelj vecernji.hr

Prvi Reumatlon – utrka protiv reume u subotu u Šibeniku

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Reumatlon
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Reumatlon
23.10.2014.
u 16:14
Zajednički će trčati oboljeli od reumatskih bolesti, liječnici, medicinske sestre i tehničari te fizioterapeuti.
Pogledaj originalni članak

Reumatlon, prva utrka protiv reume, u organizaciji Hrvatskog reumatološkog društva održat će se u subotu u Šibeniku.

Zajednički će trčati oboljeli od reumatskih bolesti, liječnici, medicinske sestre i tehničari te fizioterapeuti.

-Utrka Reumatlon je akcija organizirana s ciljem podizanja svijesti o reumatskim bolestima kao jednom od najvećih javnozdravstvenih problema današnjice, njihovoj prevenciji i liječenju te tjelesnoj aktivnosti kao sastavnom dijelu terapije i najboljem načinu očuvanja dobrog zdravlja - istaknuli su na konferenciji za novinare organizatori, dr. Miroslav Mayer i dr. Đurđica Babić-Naglić.

Reumatlonom se želi podići svijest o nužnosti kretanja, odnosno tjelesnih aktivnosti. Ako tijelu oduzmemo osnovnu funkciju, a to je kretanje, ono postaje slabo i sklono bolestima, a isto tako, fizička aktivnost može ublažiti simptome reumatskih bolesti i sastavni je dio liječenja.

Inače, kod reumatskih bolesti dolazi do oštećenja zglobnih struktura i ograničene funkcije zglobova. Reumatlon se održava u sklopu XVI. godišnjeg kongresa Hrvatskog reumatološkog društva u hotelu Solaris, a utrka, koja će se trčati 1, odnosno 5 kilometara, započinje u 13 sati. Očekuje se sudjelovanje dvjestotinjak trkača. Medijski pokrovitelji utrke, među ostalima je i portal vecernji.hr.

>> Reumatlon - utrka s ciljem podizanja svijesti o reumi

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.