Vrlo jednostavno

Prirodan način za čišćenje daske za rezanje da izgleda kao nova

Foto: shutterstock
Prirodan način za čišćenje daske za rezanje da izgleda kao nova
13.03.2020.
u 22:40
Daske za rezanje na sebi imaju puno posjekotina te se trebaju redovito čistiti.
Pogledaj originalni članak

Jedna od najviše korištenih stvari u kuhinji je daska za rezanje. Koristi se gotovo svakodnevno pa nije ni čudo da je prljava. Kad se radi o drvenim daskama za rezanje, trebaju se češće prati, ali na određen način jer ne smiju u perlicu posuđa. Stoga vam donosimo kako očistiti dasku za rezanje na prirodan način bez kemikalija.

Pogledajte koliko muškaraca u Hrvatskoj svakodnevno obavlja kućanske poslove:

Prvo što trebate napraviti je vašu dasku prekriti sodom bikarbonom, skroz do samih krajeva daske. Zatim uzmite limun i prerežite ga na pola. Istisnite limunov sok iznad daske, da dobijete mjehuriće i smjesu koja će vam pomoći u čišćenju.

Polovicom limuna utrljajte smjesu u dasku. Limun ima prirodno dezinfekcijsko sredstvo pa nakon njega možete normalno na dasci rezati hranu bez straha. Nakon toga samo vašu dasku obrišite mokrom i toplom krpom te će vaša daska biti spremna za ponovnu upotrebu.

Pogledajte video koji pokazuje cijeli postupak čišćenja:

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.