Vrlo jednostavno

Postoji vrlo jednostavan način kako očistiti četku za kosu, a potrebno je nekoliko sastojaka

Foto: Getty Images
Postoji vrlo jednostavan način kako očistiti četku za kosu, a potrebno je nekoliko sastojaka
28.10.2019.
u 09:30
Koristimo je svakodnevno, a na njoj se sakupljaju nečistoće i prašina pa bi je trebalo oprati barem jednom tjedno
Pogledaj originalni članak

Nakon češljanja kose na četki ostanu dlake, ali jednako tako i perut, kao i ulje iz kose. Upravo zato bi četku trebalo očistiti barem jednom tjedno, a evo i kako. 

Prvo je potrebno s četke ukloniti sve dlake, a potom postoji nekoliko načina kako oprati samu četku i ukloniti prljavštinu.  

Plastična četka 

Foto: Getty Images

Kod čišćenja plastičnih četki s metalnim ili plastičnim zupcima potrebno je samo nekoliko sastojaka. Četkica za zube, topla voda, šampon za kosu i soda bikarbona. Potrebno je u posudu s toplom vodom pomiješati sodu bikarbonu i šampon i ostaviti četku da se namače oko 20 minuta. 

Nakon toga, uz pomoć četkice za zube sve istrljati i ukloniti prljavštinu. Iduće je ispiranje četke pod hladnom vodom i sušenje prirodnim putem. 

Drvena četka

Foto: Getty Images

Kod drvenih četka najbolje će pomoći mješavina tople vode i nekoliko kapi eteričnog ulja čajevca. Ulje se stavi u toplu vodu i pomiješa. Četkica za zube se umoči u smjesu i s njom se jednostavno počisti četka. Također je važno ostaviti je da se posuši.

Pogledajte koliko muškarci poznaju ženske beauty proizvode:

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

RO
RogaBabaroga
10:34 28.10.2019.

ja ih operem u vesmasini u posebnoj vrecici iskroz su ok