PROMO

Posjeti Advent u Novskoj i osjeti toplinu novljanskog srca

Foto: Promo
Posjeti Advent u Novskoj
Foto: Promo
Posjeti Advent u Novskoj
Foto: Promo
Posjeti Advent u Novskoj
Foto: Promo
Posjeti Advent u Novskoj
Foto: Promo
Posjeti Advent u Novskoj
Foto: Promo
Posjeti Advent u Novskoj
13.12.2018.
u 12:00
Niske temperature podižu peći na drva u kojima vatrica gori cijelo vrijeme, pjesma i ples uz lokalne izvođače koji se izmjenjuju na adventskoj pozornici, te tri vrste kućica koje nude različite tople napitke i delicije.
Pogledaj originalni članak

Novska je proteklog vikenda ušla u blagdansko raspoloženje i iščekivanje Božića koje svim posjetiteljima izmamljuje osmjeh na licu. Klizalište, koncerti, radionice, Kuća djeda Božićnjaka, organizirani doček Nove godine, veliki zimski malonogometni turnir, ugostiteljska ponuda, samo su dio programa koji Novska nudi od početka prosinca, pa sve do sredine siječnja.

Zimsku idilu “Adventa u Novskoj” najbolje dočarava omiljena destinacija najmlađih - klizalište koje je u zatvorenom prostoru, a do kojeg vodi tunel ukrašen lampicama što je ujedno i jedna od najslikanijih adventskih atrakcija, te prostor za druženja na otvorenom nazvan “Novljanski ćošak”. Niske temperature podižu peći na drva u kojima vatrica gori cijelo vrijeme, pjesma i ples uz lokalne izvođače koji se izmjenjuju na adventskoj pozornici, te tri vrste kućica koje nude različite tople napitke i delicije.

Foto: Promo
Posjeti Advent u Novskoj

“Medena kućica” Pčelarske udruge Metvica izmjenjujući svoje pčelare nudi posjetiteljima razne medene proizvode, ali i “sretna lica nakon par medica”. Posjeta ”Zimskoj kućici” najprije počinje tako da odrasli najmlađe ostave na klizanju, a dok oni kližu odrasli isprobavaju kuhana vina. Vrlo brzo se uloge mijenjaju, odrasli počinju klizati, a djeca jesti palačinke ili fritule koje nudi ova kućica.

Čvarkuše, puža Ogrca u cimetu, ili kuhano pivo s dodatkom višnje u “Pivskoj kućici” nudi Lipička craft pivovara Slavonica. Gradska knjižnica “Ante Jagar” svoju igraonicu pretvorit će u dom Djeda Božićnjaka u kojem sve svoje želje djeca mogu upisati u veliku Knjigu želja koju uređuju svakodnevno prisutni djedicini vilenjaci, a koja je otvorena od 18. do 21. prosinca.

Foto: Promo
Posjeti Advent u Novskoj

Adventsku pozornicu otvorili su Novljanka Stephany Domitrović i Noa Rupčić iz showa Zvijezde koji se emitira na RTL televiziji, očekuje se i nastup benda Gelato Sisters, dua Hojsak&Novosel, te kvarteta Nine Kraljić, dok će ostatak programa upotpunit domaća izvođačka lica.

U organizaciju i provedbu “Adventa u Novskoj” uključile su se sve gradske tvrtke, ustanove i škole, a ono što organizatori iz TZ Grada Novske posebno ističu je veliki broj volontera koji se priključuje realizaciji. “Pozivamo sve Novljanke i Novljane da postanu dio novljanske Adventske i Božićne priče, a sve goste, koji će tijekom adventskih dana posjetiti Novsku svakako će najviše zagrijati toplina novljanskog srca!” 

Foto: Promo
Posjeti Advent u Novskoj

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr