Istraživanje

Polovica radnika očekuje 1358 kuna božićnice

Foto: Davor Javorović/Pixsell
božićni ručak
Foto: VL
božićnica
20.12.2014.
u 17:00
Zaposlenici drže da bi božićnica trebala biti 1769 kuna, 30% više nego što će dobiti. Lani je božićnicu dobilo 44% anketiranih
Pogledaj originalni članak

Ove godine polovica zaposlenih očekuje božićnicu, pri čemu smatraju da bi u prosjeku trebala iznositi 1769 kuna, 30% više od onoga što će dobiti, pokazalo je istraživanje navika poslodavaca i očekivanja zaposlenih portala Moj posao po pitanju blagdanskih nagrada.

Trinaesta se plaća u prosincu u mnogim zemljama podrazumijeva pa je očekuju i hrvatski građani. Njih 92% očekuje prosječan iznos od 1358 kuna, što je 195 kuna manje nego prošle godine. Poklon-bon očekuje 27% njih, i to u prosjeku od 963 kune, dok poklon-pakete očekuje 12% ispitanika. Božićnice najviše očekuju zaposleni u privatnim tvrtkama u domaćem vlasništvu (69%), a zatim u privatnim tvrtkama u stranom vlasništvu (55%).

Najviše ispitanika (41%) novac od božićnice iskoristilo bi za podmirenje osnovnih životnih troškova. Petina bi kupila božićne darove, 19% za neki “mali luksuz”, a čak 17% s njome bi podmirilo dugove. Lani je božićnicu dobilo 44% anketiranih, u prosjeku 1399 kuna.

>>Dubrovnik za Božić daje četiristo kuna, Split i Zadar – ništa

>>Manjak zbog porezne reforme ide na leđa građana

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.