Počinje Fashion.hr

Zavirili smo u novu kolekciju Aleks Dojčinović! Lei Lou djevojka konačno je odrasla

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Aleksandra Dojčinović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Aleksandra Dojčinović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Aleksandra Dojčinović
26.03.2014.
u 11:28
Fina francuska čipka nježnih boja, žoržet i svila na kojoj su našiveni mali 
dukati i šljokice, to je temelj nove, nadasve ženstvene kolekcije popularne kreatorice
Pogledaj originalni članak

Na pitanje jednog web portala koje umjetničko djelo bi voljela da je stvorila, modna dizajnerica Aleksandra Dojčinović odgovorila je:

–“Crni kvadrat” Kazimira Maljeviča, godinama sam bila pod dojmom te slike. Ona potpuno opisuje jednostavnost svega.

Svojom modom Aleksandra je, međutim, beskrajno daleko od Maljevičeva suprematizma, ali jednostavnost je kod nje ipak uvijek u igri! Tako će i ovu godinu naša popularna dizajnerica modno započeti u temelju jednostavnim modelima koje će pokazati na večerašnjoj samostalnoj reviji kojom u 5. paviljonu Zagrebačkog velesajma počinje 16. PerwollFashion.hr s revijama petnaestak domaćih modnih autora.

Svila, dukati i šljokice

Aleks, kako je vole zvati, pokazat će 27 svojih modnih kombinacija zbog čijeg stila kaže:

– Lei Lou djevojka je odrasla. Moje su haljine jednostavne, čistih linija, ženstvene, i svi su rekli da je to kolekcija “baš za žene”!

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Žoržet u puderastim nijansama kupljen je u inozemstvu, kao i svila s našivenim malim dukatima i šljokicama. Teško je bilo naći pravu francusku čipku. Kupila sam je u Parizu. Ručno je rađena, prefina je, male širine, jedva 60 centimetara. Boje su vanilije, bež i puderaste. No uspjela sam cijelu haljinu ili suknju načiniti od te čipke... – kaže Aleksandra, otkrivajući dobitnu formulu svojih jednostavnih rješenja.

Uz tako fine tkanine idu jasni krojevi, čak dosta oštre linije.

– Ima tu haljina na preklop, dosta drapiranja, ali nema volana. Umjesto toga tu su trake od spužve presvučene svilom ili žoržetom i našivene na haljine bandažnog stila.Haljine su koktelke ili duge svečane. Nisu otvoreno seksi – baš naprotiv, znaju biti stroge, posve zatvorene ili s V-izrezom.

Hlače su visokoga struka, lijepo padaju – prave su to proljetne hlače koje se šire nadolje. Tu su kombinezoni. Drapirani su i s V-izrezom. Takav izrez imaju i vestice, dizajnirane poput bluzica, a napravljene su i od materijala sasvim pokrivenih šljokicama. Bluzice su, dakako, također ženstvene, svilene ili od žoržeta, udobne su... – otkriva Aleksandra.

Torbe su atrakcija

Dizajnerica koja svoje prodajno mjesto i klijentelu osim u Zagrebu ima i u Stuttgartu i koja je i sama najbolja manekenka svojim modelima, ne samo zbog visine od 187 cm, pobrinula se ovaj put i za minijaturne torbice. Prava su mala atrakcija. Radili su ih stari zagrebački majstori. Iznutra su presvučene svilom, imaju pozlaćene mašne, i tipičan Aleksin modni duh...

>>Tko bolje nosi dugu toaletu: Aleksandra Dojčinović ili Judita Franković?

>>Šiljati lukovi katedrale spustili su se na pleća mlade modne nade

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ĆA
ćaćaća
12:44 26.03.2014.

kako srbi znaju politiku..glavni glumci novinari modni kreatori kuhari urednici u medijima vođe nevladinih organizacija političari (ili do glavnih) umjetnici pjevači itd..svi oni koji to nisu primjetili su slijepci a oni koji misle da je to sve slučajno guske u magli..cilj je dokazai i pokazati dominaciju kao i za vrijeme juge a sami time i upravljanje zemljom od koje je ostalo samo ime...